Kézilabda Live

Dunaújvárosban bemutatkozott az új edző!

Zdravko Zovko lett a DKKA felnőtt csapat vezetőedzője!

A magyar kézilabdát jól ismerő Zdravko Zovko lett felnőtt együttesünk vezetőedzője. A horvát szakember megbizatása egyelőre a szezon végéig szól.

Mint azt minden dunaújvárosi kézilabda drukker tudja, az elmúlt hét csütörtökön edzőváltás mellett döntött a klubvezetésünk, mely felmentette a munkavégzés alól felnőtt együttesünket 2011 óta irányító Mátéfi Esztert. Helyére ideiglenesen György László másodedzőt nevezte ki a csapatvezetés, azzal a kitétellel, hogy a lehető leghamarabb igyekszik megtalálni Mátéfi Eszter utódját.

Sokat nem kellett várni azonban arra, hogy kideürljön, ki irányítja a jövőben csapautnkat, ugyanis a klubvezetés ma délután hivatalosan is bejelentette, hogy a horvát Zdravko Zovko ül le a kispadra.. A 60 éves szakember játékosként olimpiai aranyérmet szerzett, s edzőként is kiváló együtteseket irányított. 1990-től a Badel Zagreb csapatát vezette, majd 1993-tól a horvát válogatott szövetségi kapitánya volt. 1995-98-ig a szlovén Celjét, majd ismét a zágrábiakat edzette, 2000-ben szerződött Veszprémbe, ahol hét éven keresztül volt a bakonyiak szakvezetője. Ezt követően egy évig volt a horvát nemzeti csapat szövetségi kapitánya, majd három évig a Podravka Vegeta női együttesénél dolgozott, ahol csapatunk kiválósága, Bulath Anita is a játékosai közé tartozott. Horvátország után az oroszok felé vette az irányt, 2014-ig a Zvezda Zvenigorod szakvezetője volt, s közben a horvát válogatott másodedzői posztját is betöltötte.

Zdravko Zovko érkezését ma délután jelentette be Szemenyei István, akadémiánk ügyvezetője, s mint azt elmondta, nagyon hamar sikerült megállapodniuk a horvát szakemberrel, akitől igen sokat remélnek.
“Úgy gondolom, hogy nem nagyon kell bemutatni Zdravko Zovkot a kézilabdát szerető közvéleménynek, hiszen sportolóként és edzőként is nagyon sok sikert ért el, elég ha csak annyit mondok, hogy a Veszprémben eltöltött hét éve alatt beírta magát a magyar kézilabda történelemkönyvébe is. Abban bízunk, hogy az akadémia történetében új fejezet kezdődik a mai nappal, hiszen szeretnénk a mentalitását, a küzdőszellemét és a játékhoz való filozófiáját átültetni, meghonosítani a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémiánál. Úgy gondoljuk, hogy négy év után mindenképpen szükséges egyfajta frissítés, s az a családias hangulat, ami mindig is jellemezte a dunaújvárosi kézilabdát, úgy maradjon meg, hogy közben kaput nyitunk egy másik kézilabda kultúrának, s egy határon túli, de a magyar kézilabdát kiválóan ismerő szakembert állítunk csatasorba. Rendkívül gyors és intenzív tárgyaláson vagyunk túl, mely célirányos volt a részünkről. Mindössze egy személyes találkozásra volt szükség, majd néhány levélváltásra, hogy megegyezzünk. Fontos, hogy nem az anyagiak játszották a főszerepet a tárgyalásban, ez a témáinknak mintegy tíz százalékát érintette, kilencven százalékban sportszakmai kérdésekről beszélgettünk. A mester ismeri a szakmai stábot, mely itt dolgozik Dunaújvárosban, s maradéktalanul el is fogadja azt, s természetesen a játékoskeretet is megismerte, amennyire lehet, s nagyon gyorsan még jobban meg is fogja ismerni. Izgalommal várjuk, hogyan működik majd együtt György Lászlóval, akivel nem titkoltan hosszú távú terveink vannak. egyelőre 2016. június 30-áig kötöttünk szerződést, s úgy egyeztünk meg, hogy kölcsönösen megismerve egymás munkáját, a tél végén, a tavasz elején fogunk tárgyalni a reménybeli folytatásról. Az elvárásunk az, hogy közönségszórakoztató, lendületes, dinamikus lássunk minden egyes mérkőzésen, s a kerethez tartozó széles taktikai repertoárt ültesse át gyakorlatba a mester és továbbra is szeretnénk megvalósítani a fiatalok fokozatos beépítését a felnőtt csapatba. Az eredményekkel kapcsolatos célkitűzéseink nem változtak, vagyis a bajnokság végén az első négy hely valamelyikének megszerzését várjuk el a csapattól és szeretnénk a nemzetközi kupában is minél tovább menetelni.” – árulta el Szemenyei István.

A sajtótájékoztató végén röviden bemutatkozott együttesünk új vezetőedzője is, aki tisztában van azzal, hogy egy komoly presztízsű csapat irányítását vette át.
“Nagyon szépen köszönöm a klub vezetőinek bizalmát, ez nagyon fontos egy edzői munka kezdetén. Tudom, hogy hova érkeztem, a magyar női kézilabda nagyon erős klubszinten is, de én nagyon boldog vagyok, hogy itt dolgozhatok. A munkában hiszek, s abban, hogy az elvégzett munkát majd az eredmények igazolják, ezért biztos, hogy mi is nagyon keményen fogunk dolgozni a jövőben.” – zárta bemutatkozását Zdravko Zokvo. A horvát szakember ezt követően gyorsan magához is ragadta a stafétát, a csapattal tartott rövid beszélgetést követően megtartotta első edzését is, mely ugyan még jórészt az ismerkedésről szólt, de holnaptól már az érdemi munkába is belevág együttesünkkel.
(DKKA)

hird