Kézilabda Live

Férfi kézi: a francia válogatott átlövő visszatér hazájába

Az Atlético Madrid férfi kézilabdacsapatának megszűnésével klub nélkülivé váló Xavier Barachet egyévnyi spanyolországi légióskodás után visszatér hazájába, és a francia Saint-Raphaëlben folytatja pályafutását. A riviérai együttesben azonban csak egy évet tölt el, ugyanis a hírek szerint a 2014–2015-ös szezontól a PSG-t erősíti.

 Barachet hat évet játszott a Chambéryben, mielőtt tavaly az Atlético Madridba igazolt. Spanyolországi karrierje nem nyúlt hosszúra, a fővárosi csapat csődje után pedig úgy döntött, hogy visszatér Franciaországba, mégpedig szűkebb hazájába, elvégre a Saint-Raphaëlhez hasonlóan a Cote d’Azurön található Nizzában született.

Új csapatával egyéves szerződésben állapodott meg, a 2014–2015-ös szezontól viszont már az Európa élére törő PSG-t erősíti majd a hírek szerint.

A 24 éves, 196 cm magas jobbátlövő fiatal kora ellenére már szép eredménylistával büszkélkedhet, hiszen a francia válogatottal kétszer nyert világbajnokságot, egyszer pedig olimpiát, illetve Európa-bajnokságot. Jelenleg válloperációja után lábadozik, visszatérésére valószínűleg október végéig kell várni.

Forrás: www.nemzetisport.hu

Fotó: www.handball-academy.com

hird