Kézilabda Live

Horváth Attila (Budakalász) : az elmúlt évről, az előttünk álló idényről és az elvárásokról.

Horváth Attila (Budakalász)

Mi a véleményed az első NBI-es szezonotokról?

Horváth A.: Megérdemeltük a 4. helyet a teljesítményük alapján úgy gondolom, rengeteget dolgoztunk. Magasra tettük a mércét magunkkal szemben, ezért idén be kell bizonyítanunk, hogy nem véletlenül végeztünk ilyen előkelő helyen. Biztos vagyok benne, hogy sok csapatnak a mi skalpunkra fáj a foga.

Mi a célotok erre az idényre?

H.A.: Idén 3 helyen kell helyt állnunk (Bajnokság, Magyar Kupa, EHF). Új inger fog érni minket a nemzetközi porond által, ami megváltoztathatja mindenki jövőjét – értékét, akkor, ha tovább jutunk minimum az első ellenfelünkön és bekerülünk a csoportkörbe. Ez nem lesz könnyű feladat, fontos lesz a felkészültségünk és a szerencse is!

Én magamnak a bajnokságban célként a 3.-6. hely egyikét tűztem ki. Nagyon nehéz lesz az biztos, sok múlik a csapatok új igazolásaitól, a mi mentális és fizikális felkészültségünktől egyaránt.

Vannak elvárásaid?

H.A.: Az edzésen, mérkőzésen fontos, hogy még jobban elsajátítsuk a profizmust. Ezen kívül még a minden áron, mindent elsöprő győzni akarás!!! Bővebb keretünkben alakuljon ki egészséges versengés; aki kimarad akarjon bekerülni a következő mérkőzésre! Legyenek , kemény őrült védőink, persze határokon belül, hiszen a védekezésünk az erősségünk volt eddig is és ebből szeretnénk gyors, látványos , technikás játékot végrehajtani. Fontos továbbá a felelősség vállalás, hiszen e nélkül nem leszünk sikeresek. Erősségünk volt, hogy csapatként funkcionáltunk tavaly, szeretném, hogy ez most se lenne másképp: legyünk képesek “meghalni” egymásért a pályán, sose adjuk fel a küzdelmet!!!

Zárszó:

H.A.: Nem szabad elfelejtenünk, hogy mennyire szerencsések vagyunk, hogy a hobbink a munkánk is! Azt tehetjük, amit a legjobban szeretünk, profi körülmények között. Ez viszont kötelezettségekkel jár. Mindannyiunknak keményen kell dolgoznunk, mindig fejlődni és tanulni.

(Budakalász)

hird