Kézilabda Live

Jó hírek Veszprémből!

Veszprém – PSG meccs előtti nyilatkozatok

„Nyernünk kell!”

Szombaton 15:00-tól a Bajnokok Ligájában csoportunk jelenlegi első helyezettjét, azaz a PSG Handball csapatát fogadja az MVM Veszprém az Arénában. A találkozót élőben közvetíti a Sport1 csatornája. A rendkívül fontos mérkőzés kapcsán Javier Sabaté mester mellett, Nagy László csapatkapitányt, Iváncsik Gergőt kérdeztük meg.

Javier Sabaté: Minden mérkőzés fontos, ez természetesen igaz a most szombati találkozóra is, amikor is a csoportelső Párizzsal fogunk összecsapni. Nagyon jó csapatuk van, tele kiváló játékossal. De mi itthon fogunk játszani, a korábban sérült játékosok bevethetőek lesznek, alaposan felkészülünk a találkozóra, és megpróbálunk nyerni. Nagyon nehéz lesz győzni ellenük, ezért talán nagyobb szükségünk lesz a szurkolóinkra, mint valaha. Nagyon gyorsan játszik a PSG, ezért jól kell teljesítenünk a játék minden elemében: védekezésben, támadásban, visszarendeződésben, leindításokban. Talán a legfontosabb feladat az lesz, hogy a leindításaikat megakadályozzuk, ehhez viszont nagyon pontosnak kell lennünk a támadásaink során.

Nagy László: Hazai pályán szeretnénk itthon tartani a két pontot ezen a nagyon fontos mérkőzésen. Tudjuk, hogy a Párizs nagyon jó formában kézilabdázik, ám ahhoz, hogy továbbra is életben maradjanak az esélyeink a csoportelsőségre, elengedhetetlen a győzelem. Számítunk a szurkolóink támogatására, mint hogyan ezt eddig is megkaptuk tőlük, ám most hatványozottan szükségünk lesz rájuk. A PSG-nek tizenhat rendkívül jól képzett játékosa van, szinte nincs is gyenge pontjuk, ám természetesen az észrevételeket, amiket tapasztalunk a játékukban, azt majd maximálisan ki kell használnunk.

Iváncsik Gergő: A Párizs az elmúlt két-három meccsén, amit néztünk, jól játszott, úgy néz ki, hogy egyre jobban összeszoknak, vagy már össze is szoktak, úgyhogy nem lesz könnyű feladatunk a hétvégén, de mindent meg akarunk tenni, hogy itthon nyerjünk ellenük. Minél kevesebb technikai hibával kell játszanunk, és valahogy meg kell állítanunk a gyors lerohanásaikat. Mind gól után, mind szerzett labdát követően nagyon hamar az ellenfél kapuja elé érkeznek, ezt meg akadályoznunk. Nem szabd engednünk, hogy könnyű gólokat szerezzenek.(MVM Veszprém)

hird