Kézilabda Live

Kupaindulást ér az EHF-siker

Részt vehet az összevont EHF kupa 2016/2017-es küzdelmeiben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese. Erről Soós Balázs, a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Bizottságának titkára tájékoztatta Akadémiánkat.

Mint azt a nemzetközi kézilabda élet nyomon követői tudják, a 2016/2017-es szezonban összevonja a női kézilabdázók EHF Kupa és KEK küzdelmeit az Európai Kézilabda Szövetség (EHF). Az összevonást azzal indokolták, hogy több résztvevő együttesnek komoly anyagi nehézségeket okozott eljutnia egy-egy mérkőzésre, ezért több alkalommal is előfordult, hogy anyagi okok miatt kellet feladnia pályaválasztói jogát a sorozatokban szereplő csapatoknak.

Az EHF hivatalos ranglistája alapján a 2016/2017-es szezonban öt magyar klubcsapat indulhat el a nemzetközi kupákban, ez kettő BL-helyet, valamint három EHF Kupa pozíciót jelent a magyar klubcsapatoknak. A közelmúltban többen is érdeklődtek nálunk, hogy a Debrecen elleni bajnoki búcsú, majd az EHF Kupa megnyerése milyen módon befolyásolja a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia 2016/2017-es nemzetközi kupaszereplését.

Nos, úgy tűnik, hogy megnyugodhatnak a Kohász csapatáért szurkolók, ugyanis irodavezetőnk, Horváth Tibor elmondta, a Magyar Kézilabda Szövetség Nemzetközi Bizottságának titkára, s egyben nemzetközi igazgató-helyettese, Soós Balázs arról tájékoztatta az Akadémiát, hogy a hétvégi kupagyőzelemnek köszönhetően a következő szezonban is részt vehet az EHF Kupa küzdelmeiben a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

(DKKA)

hird