Kézilabda Live

Nyártól a korábbi spanyol kapitány irányítja a Pick Szegedet

A Veszprém után a Szegednél is spanyol kezekbe kerül a szakmai munka irányítása

Vasárnap késő este Madridban, a világbajnokság helyszínén a Pick Szeged vezetősége és Juan Carlos Pastor aláírta az új tréner szerződését: a spanyol edző megállapodása a nyártól 2+2 évre szól – tájékoztatott közleményében a klub.

A Veszprém után a Szegednél is spanyol kezekbe kerül a szakmai munka irányítása

A Veszprém után a Szegednél is spanyol kezekbe kerül a szakmai munka irányítása

Dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóságának elnöke és Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója megállapodott a spanyol Juan Carlos Pastorral, így nyártól a spanyol szakember lesz a kétszeres magyar bajnok mestere.

„Kettő plusz kettő éves szerződést kötöttünk Juan Carlos Pastorral. Egy rendkívül szimpatikus, felkészült szakembert ismertünk meg a személyében. Azt ígértük, hogy méltó utódot találunk Skaliczki László után, úgy gondolom, hogy ez sikerült. Pastor nemcsak a Valladoliddal, hanem a spanyol válogatottal is remek eredményeket ért el. Hatalmas kihívásnak tartja a szegedi munkát, ami számára nagyon vonzó. A spanyol bajnokság befejezése után jön el először Szegedre, a családja nem költözik vele, felesége és két leány gyermeke otthon marad Spanyolországban” – nyilatkozta Mezei Richárd, a Pick Kézilabda Zrt. vezérigazgatója.

„Úgy gondoltam, hogy itt az ideje elhagynom Spanyolországot. Remek ajánlatot kaptam a Pick Szegedtől. Az is fontos volt számomra, hogy az igazgatóság engem akart edzőnek, ragaszkodtak hozzám. Véleményem szerint jó csapatot alkothatunk közösen, amely elérheti azokat a célokat, amelyeket kitűzünk magunk elé. A legnehezebb dolog, hogy otthon kell hagynom a családom, de készen állok erre is, izgalommal várom a szegedi munkát” – nyilatkozta Juan Carlos Pastor.
A Szeged vasárnap este jelentette be hivatalosan, hogy Skaliczki László jelenlegi vezetőedző szezon végén lejáró szerződését a felek – közös megegyezéssel – nem hosszabbítják meg. Pastor kinevezése pedig azt jelenti, hogy a magyar kézilabdás topklubok közül immár a harmadik irányítása kerül spanyol kezekbe a Veszprém (Antonio Carlos Ortega) és a Győri ETO (Ambros Martín) nyári váltása után.

hird