Kézilabda Live

Győzelem a hajrában

Hat gólos hátrányból fordítva, nagy küzdelemben egy gólos győzelmet aratott a magyar férfi válogatott Hollandiában Eb-selejtezőn.
Férfi Eb-selejtező, 1. csoport, 2. forduló:
Hollandia-Magyarország 27-28 (17-13)
Hertogenbosch,V.: Dentz, Reibel (franciák).
HOLLANDIA: Ravensbergen, Eijlers (kapusok), Baart, Falke 2, Haenen, Leenders, Neuteboom, Polman, Schagen 5, Smits, I. Steins, L. Steins 9, van den Beucken 3, van Olphen 3, van Schie 1, Verjans 4. Szövetségi kapitány: Joop Fiege.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin, Bánhidi 2, Balogh 2, Bodó 3, Császár, Gulyás 5, Győri, Ilyés 2, Iváncsik G. 1, Iváncsik T. 6 (6), Lékai 5, Nagy K. 2, Schuch, Zubai. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 6/6.

Debre Viktor edző: – Készültünk a hollandokra, a kulcsembereiket próbáltuk kikapcsolni, de emiatt túlzottan megnyitottuk a falat és sok gólt kaptunk a hatos vonalról. Az első félidőben rosszul teljesítettünk, de a második félidőben helyreállt a védekezés és Fazekas Nándor is kitűnő teljesítményt nyújtott, ráadásul Bodó Richárdés Bánhidi Bence is hozzá tudott tenni a játékhoz támadásban.

A magyar utazó keretből Harsányi és Jamali maradt ki az idegenbeli Eb-selejtezőn. Holland góllal kezdődött a mérkőzés, majd 3-2-re is vezettek a házigazdák, ezt követően azonban már a magyar csapat ragadta magához a kezdeményezést. Rövid ideig tartott csak a fölényünk, ismét a hollandoknál volt az előny, ráadásul a 21. percben Schuch már a második két perces büntetését kapta. Védekezésben és támadásban is tompa volt a magyar csapat, ezt főként a sok kapott gól mutatta, szünetre pedig négy gólossá vált a különbség.

Szünet után is többet hibázott támadásban a magyar válogatott, így 19-13 lett az állás, van Olphen emberhátrányból is bevette a magyar kaput. Többször is emberelőnyben játszottak a mieink, ám nem tudták csökkenteni a hátrányt. Bodó pályára lépése után kisvártatva betalált, ám ezt követően két perces büntetést kapott, mivel a jegyzőkönyvbe 36-os mezszámmal lett beírva, ám a hátán a 39-es szám szerepelt. Fáradni látszott a hazai csapat, de 21-19 után ismét betalált. Fazekas bravúrokat mutatott be, Gulyás és Bodó is duplázott, így az 53. percben 25-25-nél utolérte ellenfelét a magyar csapat, majd időt kértek a hollandok. Hétméteresből ismét eredményes volt a vendéglátó, de Balogh egyenlített. Lékai találatával először vezettünk a találkozón, majd Steins-Lékai gólváltás következett. Hosszú holland támadás végén Fazekas hárította az utolsó hazai próbálkozást, így ha nagyon nehezen is, de megnyerte a találkozót a magyar válogatott, és két mérkőzés után négy ponttal áll. A sorozat májusban folytatódik, a mieink számára az olimpiai bajnoki címvédő dánok elleni két mérkőzéssel.

Lettország-Dánia 23-36 (11-18)

A csoport állása: 1. Dánia 4 p (65-43), 2. Magyarország 4 p (52-43), 3. Hollandia 0 p (47-57), 4. Lettország 0 p (39-60)

(MKSZ)

hird