Kézilabda Live

Magyar-japán – nyilatkozatok

Németh András szövetségi kapitány: – Japán ellen a csoport többi csapata a mérkőzések jó részében megszenvedett, nekünk azonban annyi előnyünk feltétlenül volt, hogy nyáron többször is találkoztunk az ázsiaiakkal, és megismertük ezt a fajta kézilabda-kultúrát. Ma sikerült jól indítanunk a mérkőzést, két nappal a dánok elleni siker után folytatni a jó játékot. Nagy előnyt szereztünk, és ezt követően kicsit már a jövőre tartalékoltunk, hiszen az igazán nagy feladatok most következnek, de a gólkülönbség a mérkőzés vége felé sem csökkent, ennek is örülök. Várjuk az ellenfelet a nyolcaddöntőre.

Triscsuk Krisztina: – Boldog vagyok, hogy igazi csapatként ma is jól teljesítettünk, és a japánok szokatlan játéka ellen is ment a góllövés és a védekezés.

Görbicz Anita: – Ma a koncentráció volt a legnehezebb, illetve az, hogy a japánok furcsa játékát átjátsszuk. Felkészültünk, és meg is csináltuk, amit elterveztünk, ennek nagyon örülök.

Szekeres Klára: – Gyors lábú ellenfél ellen kellett megtalálnunk az ellenszert, de megfelelően felkészültünk, és végre is tudtuk hajtani, amit akartunk.

(MKSZ)

hird