Kézilabda Live

Az EKSz Végrehajtó Bizottság több fontos döntést is hozott

Az Európai Kézilabda Szövetség Végrehajtó Bizottság több fontos döntést is hozott március 16-i bordeaux-i ülésén.

Fontos változás, hogy a 2016-17-es szezontól kezdve az európai szövetség női klubrangsorában 1-2. helyen álló országok 2-2 csapatok nevezhetnek közvetlenül a női Bajnokok Ligája főtáblájára, ennek értelmében 2-2 magyar és dán csapat lesz biztos főtáblás a következő szezonban.

Döntöttek a 2020-as férfi Európa-bajnokság kvalifikációs rendjéről. A tornát 3 ország, Ausztria, Norvégia és Svédország rendezi, a három házigazda mellett selejtező nélkül vehet részt a tornán a 2018-as Európa-bajnokság győztese is. A fennmaradó 20 helyért a csapatok nyolc, egyenként négy csapatos csoportban versenyeznek, a csoportok első két-két helyezettje, valamint a négy legjobb csoportharmadik jut ki az Eb-re.

Az EHF közzétette azt is, hogy a 2018-as Európai-bajnokság selejtezőcsoportjainak sorsolását április 14-én 11 órakor tartják a horvátországi Dubrovnikban.
Az EHF döntése értelmében a 2016-17-es szezontól valamennyi felnőtt EHF-versenyen (beleértve a válogatott és a klubmérkőzéseket is) 15 percre nő a szünet hossza a félidők között.
A Végrehajtó Bizottság döntött a 2017-es női utánpótlás Európa-bajnokságok rendezési jogáról is. Ez alapján az U17-es Eb-t Szlovákia, az U17-es 2. divíziós Eb-ket Litvánia és Macedónia, míg az U19-es Eb-t Szlovénia rendezheti.

Az európai szövetség tisztújító kongresszusára november 17-18-án kerül sor.

hird