Kézilabda Live

Nemes bosszú, tizenhárom gólos győzelem!

Nők Bajnokok Ligája, B-csoport, 4. forduló
HC Leipzig(német) – FTC-Rail Cargo Hungaria 17-30 (8-14)
Leipzig, 1800 néző.V.Kjersti Arntsen, Guro Röen (norvégok)
G: Hubinger 7, Lang 5, Minevskaja 2, Sturm 2, Mazzucco 1, ill. Szucsánszki 7, Lukács 5, Schatzl 5, Pena 4, Jovanovics 2, Kovacsics 2, Faluvégi 1, Mód 1, Snelder 1, Szarka 1, Szekeres 1.
Hajrá, csajok, csak tovább!
Mi mást mondhatnánk a Bajnokok Ligája első csoportkörének első három mérkőzése után? Női kézilabdacsapatunk hozta, amit hoznia kellett, otthon legyőzte az Astrakhanochkát és a HC Leipziget, a Vardar Szkopjétól pedig idegenben még egy bravúr pontot is összekapart.
A negyedik fordulóban ismét idegenben kellene folytatni a kiváló szereplést, méghozzá a HC Leipzig ellen.

A felvezetés… Nos, amikor kiért melegíteni csapatunk, mintegy hatvan Fradi szurkoló fogadta a csarnokban. Aztán fél órával később a helyiek nagyvonalúságának köszönhetően a csaknem ezer kilométert a mérkőzés miatt megtevő drukkerek még a Himnuszt is elénekelhették a játékosokkal együtt. Ekkora már mintegy százötven főre nőtt a tábor, a lipcsei vezetők pedig beleegyeztek, hogy egy perccel korábban kezdődjön a játékosok bemutatása, hogy még a hazaiak parkettre hívása előtt legyen idő a Himnuszra is. Köszönet érte, fantasztikus pillanatok voltak (Videó róla az FTC Kézilabda Szakosztály című Facebook oldalon és az ftc_kezilabda Instagram oldalon!)

AZ ELSŐ FÉLIDŐBEN

Csapatunk mezőnyben a mostanság megszokottá váló hatossal kezdett, Lukács, Pena, Szucsánszki, Snelder, Kovacsics és Schatzl támadott, a kapuban Szikora állt, védekezésben pedig Penát Szekeres váltotta.

Ebből az is kiderült, hogy a vártnál jobban gyógyult Szekeres sérülése, vagyis vállalta a játékot.

Az első két támadását mindkét fél elrontotta, aztán Nerea Pena betörés után betalált. Sőt, a következő jó védekezés után Lukács Viktória is megszerezte az első gólját. 0-2

Szikora két védés után már nem tudta hárítani Hübinger próbálkozását. 1-2

A hangpárbaj egyébiránt változó eredményt hoz, merthogy hiába hangos a Fradi-tábor, a hazai szurkolók öt óriási dobot, na, meg az errefelé kultusztárgynak számító “papír tapsolót” rendületlenül ütik – ahogy mondani szokás: ha kell, ha nem…

A pályán hét perc elteltével nálunk az előny, 4-2-re vezetünk. Védekezésben egyedül az bosszantó, hogy Hübinger kétszer is átlőtte a falunkat, pedig Elek Gábor a tegnapi videó értekezleten rá külön is felhívta a figyelmet – azt kérte szó szerint, hogy kilenc-tíz méterre is lépjünk rá ki.

Lukács Viktória egyelőre ott folytatja, ahol egy hete abbahagyta! Szélsőnk Dabason nyolc gólt szerzett a Lipcse ellen, most pedig két helyzetéből kétszer is betalált. Góljával 5-2-re vezetünk, miután jól használtuk ki az emberelőnyünket. Schatzl Nadine sem akar lemaradni mögötte (ő volt, ugye, a második legeredményesebb egy hete, hetet vágott), ma először talált be, így 6-2-re vezetünk, a hazai tréner időt kért.

Először kaptunk gólt “nem Hübinger jóvoltából” – ezúttal jól léptünk ki az átlövőre, de így a beálló maradt üresen, és nem is hibázott. 3-6

Schatzl Nadine egyenlített – mármint Lukács Vicával szemben, hetesből. Kettejük párharca 2-2-re áll (igaz, Szucsánszki vezet, ő már három gólos), de ami fontosabb, a két csapat összesítését tekintve 8-5-re a Fradi áll jobban.

Hübinger… Negyedszer talált be, most hetesből. A túloldalon Nerea Pena állította vissza a háromgólos differenciát. 6-9

A játékvezetők nagyon érzékenyek ma a támadó szabálytalanságokra – kétszer – kétszer büntették eddig talán tévesen mindkét csapatot.

Szekeres Klára volt túl kemény, két perces kiállítással büntették. Aztán egy percig támadhatott a Lipcse még emberelőnyben is, és hiába blokkolt kétszer is Danick Snelder, a harmadik kísérlet már utat talált Szikora kapujába. 7-10

Szikora nagyon jól véd, így nem nagyon tud közelebb férkőzni a hazai csapat. Támadásban Pena harcolt ki hetest, Schatzl pedig talán csak azért hagyta ki, hogy a kipattanót aztán cunderrel válthassa gólra. 8-11

Kuriózum: a Fradi tábor mintegy tizenöt narancssárgába öltözött német szurkolóval egészült ki, ők Danick Snelder miatt csatlakoztak hozzánk, és amit tudnak, együtt énekelnek a magyar társakkal.
A pályán közben már hat gólos az előnyünk (Hübinger is hibázott…), szóval jól alakult az utolsó néhány perc.
Szünetben 14-8-ra vezetünk!

A MÁSODIK FÉLIDŐBEN

A szünetre alakult ki az eddigi legnagyobb különbség, de nem szabad, hogy elaltasson bennünket a magabiztos vezetés. Nyilván erre Elek Gábor is felhívta a figyelmet, és bár Minevskaja góljával a Lipcse talált be először, Lukács és Kovacsics is válaszolt rá, így már hét gól a fór! 9-16

A hazaiak nem adták még fel – ez abból is tökéletesen kitűnik, hogy minden góljukat rettenetesen megünnepli a kispad. Legutóbb például Minevskaja után Hübinger talált be újfent, és hozta öt gólra csapatát. 11-16

Hubinger hatodszor, a Lipcse összesen tizenkettedszer… De, ha már így állunk, Snelder először, Lukács pedig ötödször. A lényeg: 18-12 ide!

Szucsánszki szerzett gyönyörűen labdát, Schatzl indult, Reimer pedig megfogta hátulról a lövő kezét. Csúnya szabálytalanság volt, a játékvezetők pedig rövid mérlegelés után piros lappal küldték ki. A hetest Pena belőtte, ezzel pedig már 20-12-re vezetünk!

Danick Sneldert is lezavarták, így oda az emberelőny, hetesből pedig Hübinger megint betalált. Az már biztos, ha senki sem nő fel mellé a hazaiak közül, nem tud nyerni a Lipcse, de azért jobb lenne vigyázni. Tizenkettő perc elteltével 13-20.

A kilencedik belemenést fújták a játékvezetők (itt négyet, ott ötöt) – ennyi azért nem szokott lenni a Bajnokok Ligája mérkőzéseken.

Szucsánszki ötödször eredményes, Norman Rentsch vezetőedző pedig időt kért, és visszaküldte a csapatát hét mezőnyjátékossal támadni. 13-21

Az sem véletlen, hogy a hazaiak legjobbjának tartott Karolina Kudlaczról még egyetlen szó sem esett, az első félidőben három kísérletéből egyetlen gól sem született, a másodikban pedig nem is küldte őt pályára Norman Rentsh.

Szucsánszki tart lövő gyakorlatot – mármint a félpályáról, meg a saját kilencesünkről. A kapus nélkül támadó lipcseieket kétszer is üres kapus góllal büntettük, és végleg eldöntöttük a mérkőzést – tíz góllal vezetünk. 15-25

S ha már eldőlt a mérkőzés, Elek Gábor pedig négyet is cserélt. Szarka, Jovanovic, Mészáros és Faluvégi szállt be a meccsbe.

Sokat elárul egyébként a mérkőzés sebességéről, hogy ötven percig egyetlen cserével játszottunk, Penát váltotta védekezni Szekeres. Mostanra teljesen szétesett a Lipcse, 28-15-re vezetünk, egyre másra lőjük a gólokat, Szarka, Jovanovic (kétszer) és Faluvégi is betalált.

“A győzelem a Ferencvárosé” – éneklik a szurkolók négy perccel a vége előtt. Lipcsében, tudják, ott, ahol két évvel ezelőtt azon a fájó emlékű mérkőzésen kiestünk a Bajnokok Ligájából, ezúttal viszont nemes bosszút állunk a sérelmekért és alaposan elpáholjuk ellenfelünket.

Mód Noémi is pályára került, sőt, fiatal játékosunk első Bajnokok Ligája gólját is megszerezte. A harmincadik volt összesen a csapatnak. 17-30
a Fradi két fordulóval a vége előtt már biztos középdöntős.
(FTC)

hird