Kézilabda Live

Veszélyben Kovacsics és Szucsánszki Eb-szereplése

Kovacsics Anikó vádlisérülése, valamint Szucsánszki Zita orrcsonttörése miatt veszélybe került mindkét játékos szereplése a mieink számára december 5-én rajtoló svédországi Európa-bajnokságon.

– Kovacsics Anikónak egy korábbi vádliizom-szakadása újult ki, és rehabilitációja azonnal megkezdődött a Sportkórházban – mondta el Novák András, az MKSZ főtitkára. – Dr. Tállay András, az MKSZ Elnökségének sportegészségügyért felelős tagja, valamint Dr. Pavlik Attila, az FTC-Rail Cargo Hungaria csapatorvosa egyaránt elmondták, hogy csekély esélye van az Eb-szereplésre. A két szakember Szucsánszki Zita diagnózisa kapcsán is egyeztetett, az orrcsonttörést szenvedett másik irányító kontinensviadalon való szereplésére szintén halvány, de valamennyivel komolyabb reményünk van. A válogatott szakmai stábja és az orvosok folyamatosan egyeztetnek, az előttünk álló napokban dől el, pontosan milyen kerettel utazik ki a magyar válogatott Svédországba.

Kim Rasmussen döntése alapján Planéta Szimonetta szerdán csatlakozik a csapathoz, amely Budapesten folytatja a felkészülést.

(MKSZ)

hird