Csatlakozás

Egerből lenne ismét válogatott

Átigazolási hírek

Egerből lenne ismét válogatott

Az izraeli Maccabi Avishai Motzkin együttesének intett búcsút, hogy aztán az Eger SBS Eszterházy színeiben szerepelhessen Igor Radojevics. A montenegrói jobbátlövő nagy várakozásokkal, komoly tervekkel tekint az új kihívás elé.

– Milyen változásra számít az izraeli bajnoksághoz képest?

– Sokkal profibb közegbe kerülök, ez szinte bizonyos – válaszolt a 26 éves Igor Radojevics. – Az izraeli élvonalban többségében fél profi kézilabdázók szerepelnek. Négy év után elérkezettnek éreztem az időt, hogy erősebb bajnokságban is próbára tegyem a tudásom. Tisztában vagyok vele, hogy az Eger kis csapatnak számít az NB I-ben, s plusz motivációt jelent, hogy megálljuk a helyünket.

– Az izraeli bajnokság gólkirályaként jó ajánlólevéllel rendelkezik. Az új klub kiválasztásánál milyen érvek szóltak az Eger SBS Eszterházy mellett?

– Országon belül is válthattam volna csapatot, továbbá Svájcból érkezett megkeresés, de amikor értesültem az egriek érdeklődéséről, nem sokat haboztam. A magyarországi lehetőségben éreztem a legnagyobb kihívást.

– Korábban a montenegrói válogatottban is bemutatkozhatott. Jelenleg is aktív tagja a nemzeti csapatnak?

– Nagy bánatomra, utoljára két éve ölthettem magamra a címeres mezt. Egyebek mellett az is komoly kihívást jelent, hogy ismét válogatott lehessek. Izraelben hiába lődöztem a gólokat – négyszer is előfordult, hogy egy mérkőzésen 15 találatot jegyeztem, sőt egy alkalommal 18 góllal zártam –, az ottani teljesítményem nem volt elég meggyőző a szövetségi kapitánynak. Reményeim szerint az Egerben nyújtott produkció, ismét meghívót érhet.

– Az újbóli válogatottságon túl, mivel lenne elégedett a szezon végén?

– A társakkal együtt azért dolgozunk, hogy a magyar élvonal stabil csapatává váljon az Eger, ne legyenek kiesési gondjaink. Egyelőre ez a legfontosabb, aztán jöhetnek az újabb lépcsőfokok.

(Eger)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Átigazolási hírek

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Vladimir Cupara Veszprémbe igazol

Szerző 2018-12-29

Átigazolási hírek

Fél évre kölcsönvettük Horváth Dórát

Szerző 2018-12-21