Csatlakozás

Kim Rasmussen a női válogatott szövetségi kapitánya

Átigazolási hírek

Kim Rasmussen a női válogatott szövetségi kapitánya

Amikor megbízást kaptam arra, hogy találjam meg az Eb-selejtezők utáni időszakra a női válogatott kapitányát, minden szóba jöhető jelölttel tárgyalni kívántam, azonban Kim Rasmussen nagyon meggyőző volt már az első megbeszélés alkalmával is – hangsúlyozta Pálinger Katalin, az MKSZ alelnöke. – Részletekbe menően tárgyaltunk, és mindketten éreztük, hogy egyezik a koncepciónk, olyan részletekbe menően is, mint a taktika, a játékoskeret, a regeneráció, vagy akár a táplálkozás. Idő kell a megfelelő munkához, ezért a célunk az, hogy minden világversenyen szerepelhessen a csapat, a végső cél azonban a tokiói olimpiára való kijutás és a jó szereplés. Kim Rasmussen együtt akar működni a klubokkal is, több időt biztosítunk majd a nemzeti csapatnak az összetartásokra, és az MKSZ minden feltételt biztosítani fog, hogy a válogatott eredményesen szerepeljen. Vissza kell tudnunk állítani a válogatott és a válogatottság értékét. Kim Rasmussen olyan apró nüanszokra is képes odafigyelni, ennek köszönhetően is tudott komoly eredményeket elérni a lengyel válogatottal.

Kim Rasmussen nyilatkozata: – Megtiszteltetés és öröm számomra, hogy egy olyan válogatott csapat vezetését bízták rám, amely már többször megmutatta a világnak, mire képes. Ezúton is köszönöm a Magyar Kézilabda Szövetség bizalmát! Célom egy egységes, összetartó nemzeti válogatott kialakítása, valamint hogy kemény munkával ott legyünk minden világversenyen: az Európa- és világbajnokságokon, valamint végső célként a 2020-as tokiói olimpián! Győztes CSAPAT akarunk lenni, győztes felfogással! Legfőbb alapelveim az egymás és a CSAPAT iránti tisztelet, az egységes csapatszellem és a küzdeni tudás! Készen állok arra, hogy legjobb tudásom szerint vezessem a CSAPATOT, bízom benne, hogy a CSAPAT is készen áll rám, hogy harcoljunk a közös célokért! Külön örülök, hogy mindezt abban az országban tehetem, amelyet Európa kézilabda-fellegvárának is hívnak, és ahol alig több mint egy hete magam is lenyűgözve tapasztaltam, hogy a magyarok mennyire rajonganak a kézilabdáért! Izgatottan várom magyarországi életem, a gyönyörű főváros és a páratlan magyar konyha máris magával ragadott. Tartalmas és izgalmas időszak vár ránk, és nagyon várom, hogy elkezdjük a közös munkát!

KIM RASMUSSEN
Született: 1972. szeptember 22.
Edzői karrierjének állomásai: Lyngby HC (nők, 2000-2008), Stavsten (férfiak, 2008-09), lengyel női válogatott (2010-), Roskilde HC (nők, 2010-11), Slagelse (nők, 2012-13), HC Vardar (nők, 2015), CSM Bucuresti (nők, román, 2015-)
Eredményei edzőként: Bajnokok Ligája-győztes (2016), román bajnok (2016), 2-szeres világbajnoki 4. helyezett (2013, 2015), Eb-11. (2014)

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Átigazolási hírek

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.17. szombat

Szerző 2018-02-17

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13