Csatlakozás

Klasszsisokkal erősit a Szeged!

Átigazolási hírek

Klasszsisokkal erősit a Szeged!

A következő szezonra (2016-2017) kölcsönbe érkezik a MOL-Pick Szeged csapatához a horvát irányító, Sandro Obranovic. A 23 éves játékost a Zagrebtól kapjuk kölcsön. Klubunk 2+1 éves szerződést kötött az orosz válogatott Dmitrij Zsitnyikovval, aki 2017 nyarán költözik Szegedre.

Mivel az orosz válogatott Dmitrij Zsitnyikovnak élő szerződése van, így mindenképpen megoldást kellett találnunk az irányító posztra, keresnünk kellett egy olyan játékost, akit egy évre tudunk szerződtetni. Sandro Obranovic a BL-ben edződött Zagrebben szerepelt, tehetséges, és számára nagy kihívás nálunk szerepelni, így sikerült a klubbal és vele is megállapodnunk, 1 évre kölcsönbe érkezik hozzánk. Szerdán egy orvosi vizsgálaton vett részt, ami jó eredménnyel zárult, így aláírtuk vele a szerződést. Az említett orosz klasszissal, Dmitrij Zsitnyikovval 2+1 éves megállapodást kötöttünk. A 193 centiméter magas játékos nagybátyja, Jura szerepelt Magyarországon, és játszott Veszprémben. Úgy gondolom, mindkét kézilabdás komoly játékerőt képvisel – nyilatkozta dr. Szűcs Ernő Péter, a Pick Kézilabda Zrt. igazgatóság elnöke.

Ismerkedjünk meg a két kézilabdással, először Sandro Obranoviccsal. 1992. október 18-án született Karlovacon, azaz magyar nevén Károlyvárosban. Itt kezdett el kézilabdázni a 194 centiméter magas irányító. A 2012-2013-as idényben a Nexe csapatában szerepelt, majd a horvát bajnok Zagreb szerződtette. Itt mutatkozott be a Bajnokok Ligájában, eddig 67 gólt szerzett az európai elitsorozatban.

Dmitrij Zsitnyikov a lengyel Plock csapatában játszik, 2015-ben érkezett a Csehovszki Medvegyi együtteséből. Zvolenben született 1989. november 20-án. A Csehov együttesében három idényt játszott a Bajnokok Ligájában, a Plock színeiben 51 találatot jegyzett az idei szezonban. A lengyel bajnokságban 48 meccsen 156 gólt szerzett. Az idei lengyelországi Európa-bajnokságon az orosz nemzeti együttes egyik legjobbja volt, a tekemozdulattal elért gólja az Eb egyik legszebb találata volt.
(MOL-Pick Szeged)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Átigazolási hírek

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek