Csatlakozás

Nagyon örülök, hogy a Veszprémhez igazolhatok

Átigazolási hírek

Nagyon örülök, hogy a Veszprémhez igazolhatok

A mai napon 2018.02.28-án vált hivatalossá, hogy a dán René Toft Hansen 2018. július 1-től a Telekom Veszprémben folytatja a pályafutását.

2018 nyarán Veszprémbe költözöl. Miért döntöttél úgy, hogy a magyar rekordbajnokhoz csatlakozol?
Nagyon örülök, hogy a Veszprémhez igazolhatok. Már 6 éve Kielben játszom, és bár izgalmasak voltak az itt töltött évek, bármikor Veszprémben játszottunk lenyűgöző hangulat fogadott. Szerettem ott játszani. Azt gondolom, hogy a csapatnak, és nekem is ugyanazok a céljaink. Én nem nyertem még Bajnokok Ligáját, és a Veszprém is az első győzelemére hajt. Ez döntően hozzájárult a Veszprémbe való igazolásomhoz.

Eddig még csak ellenfélként játszottál Veszprémben. Hogyan tekintesz vissza azokra a meccsekre, milyen emlékeid vannak róluk?
Mindig, amikor ott játszottunk szoros meccset vívtunk, csupán pár gólos különbségekkel. Sok találkozón léptem pályára Veszprémben, és mindig is tetszett a hangulat. Csodálatos volt, ahogy a szurkolók énekeltek, és remek hangulatot teremtettek. Erre emlékszem leginkább. Szeretném ezt hazaiként átérezni. Két aréna létezik hasonló hangulattal, az egyik a kieli, a másik pedig a veszprémi. Minden alkalmat élveztem, amikor ott játszhattam.

Mit gondolsz, mivel tudsz a leginkább segítségére lenni a csapatnak?
Professzionális okokból váltottam klubot. Volt egy beszélgetésem Ljubomir Vranjessel, ami jól sikerült. Tetszettek az ötletei és elképzelései, ami a következő szezont illeti. Remélem, hogy egy jó csapathoz csatlakozom, és segíthetek a Bajnokok Ligájában, valamint a magyar bajnokságban is a csúcsra jutni.

Sok trófeát nyertél már klubjaiddal és a válogatottal egyaránt. Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásodra visszatekintve?
A legkedvesebb emlékem az olimpiai arany, amit a dán válogatottal nyertem. A testvéremmel arattam diadalt a hazámnak. Megsérült a térdem az olimpia előtt kicsivel, nem is volt biztos, hogy bekerülök a keretbe. Végül utazhattam, és aranyat sikerült nyernem. Hihetetlen volt számomra, és a mai napig nagyon boldoggá tesz ez a cím.
Van olyan leendő csapattársad, akivel ismeritek már egymást korábbról? Nyilván az egyikük Momir Ilic, akivel játszottál együtt Kielben.
Csak Ljubomir Vranjessel beszéltem, de természetesen Momir Ilicet is jól ismerem. Játszottunk együtt Kielben, és már várom, hogy újra csapattársam legyen. Kiváló játékos, viszont másokkal nem beszéltem a csapatból.

Hogyan jellemeznéd magadat mint magánembert? Mivel töltöd legszívesebben a szabadidőd? Mit kell tudni a családodról?
Szeretem a családommal tölteni az időt. Van egy 3 éves kislányom, és 3 hét múlva újabb kislányom fog születni. Nagyon sok időt töltök velük, hiszen fontosak számomra, minden szabad percemet velük töltöm, ha lehet. Az is egy indok volt a Veszprémbe igazolásomnál, hogy kevesebb az utazás a magyar bajnokságban, mint a Bundesligában, így a hotelben vagy a buszon töltött napok helyett a családommal lehetek.

Zárásként mit üzensz a veszprémi szurkolóknak?
Nagyon várom már, hogy a Szurkolókkal együtt harcolhassak, azért, hogy meccseket nyerjünk, valamint, hogy felülhessünk Európa trónjára és miénk legyen a BL serleg.
(Veszprém)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Átigazolási hírek

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Vladimir Cupara Veszprémbe igazol

Szerző 2018-12-29

Átigazolási hírek

Fél évre kölcsönvettük Horváth Dórát

Szerző 2018-12-21