Csatlakozás

Nenadic januártól Veszprémben folytatja

Átigazolási hírek

Nenadic januártól Veszprémben folytatja

A várakozások szerint a “Handball-wordlben” Bob Hanning Füchse Berlin menedzsere nyilatkozta, hogy hivatalosan is 2018 január 1-én a szerb válogatott Petar Nenadic(31 éves) a Telekom Veszprém játékosa lesz. Megegyeztek a veszprémi vezetőkkel az átigazolásról és megérkezett a számlájukra a félmillió EUR.

Interjú Petar Nenadiccsal
2018 januárjától Veszprémben játszol már. Mit jelent számodra az, hogy a magyar rekordbajnokhoz igazoltál?
Először is megtiszteltetés, hogy egy legalább 20 éve Európa legjobb együttesei közé tartozó klubhoz kerülhettem. Ez persze komoly felelősséggel is jár.

Mi volt a legfőbb oka annak, hogy úgy döntöttél, csapatot váltasz, és Veszprémben folytatod a pályafutásodat?
A váltás legfőbb oka a Bajnokok Ligája volt, amely kapcsán komoly ambícióim vannak, szeretném megnyerni azt. Természetesen az is közrejátszott, hogy a Veszprém az egyik legnagyobb kézilabda klub és minden játékos álma ilyen helyen játszani. Ez egy nagyon jó csapat, remek edzővel. Nem sokat kellett gondolkodnom.

Mik a legnagyobb céljaid Veszprémben? Hogy érzed, melyek azok a jellemzői a játékodnak, amelyekkel a leginkább tudod majd segíteni az új csapatodat?
Nem igazán szeretek magamról beszélni. Mindenkinek más és más tetszik a játékomban. Tudom, hogy képes vagyok 60 percig küzdeni, azért, hogy a csapat jó eredményt érjen el. Szerintem ez a legfontosabb tulajdonságom. Szeretném, ha a szurkolók is azt látnák, hogy küzdök a csapatért.

Elsősorban irányítóként szerepelsz, de a balátlövő poszt sem idegen tőled. Melyiket szereted jobban és miért?
Irányító szerepkörben vagyok itt Berlinben, kicsit többet, mint balátlövőben. Ettől függetlenül nincs kedvenc pozícióm. A mai kézilabda nagyon gyors és dinamikus, így a posztok is gyakran váltakoznak. Ezért is mondtam, hogy nincs kifejezett kedvenc helyem. A legfontosabb, hogy ott teljesítsek jól, ahova az edző betesz, onnan pedig úgyis sokszor váltakozik a helyed a meccs folyamán.
A Szegeden töltött éveid alatt játszottál a Veszprém ellen, akárcsak a 2015-ös Super Globe fináléjában? Hogyan emlékszel vissza azokra a találkozókra?
Szeged már majdnem 10 éve volt, azóta sok minden változott. Katarban a Super Globe döntőjében egy fantasztikus meccsen nyertünk. Természetesen abban a fináléban sem voltak igazi favoritok, nem lehetett tudni, ki fog nyerni. Mindenki tudta, hogy milyen a Veszprém, és hogy milyen kvalitású játékosok játszanak benne. Az egyik legjobb csapattal álltunk szemben, efelől nincs kétségem.

Mire vagy a legbüszkébb eddigi pályafutásodra visszatekintve?
Szerencsére sok mindenre lehetek büszke, hiszen itt Berlinben sok trófeát nyertem. Például EHF Kupát, vagy a katari Super Globe-ot kétszer. Voltam a Bundesliga gólkirálya, és legjobb irányítója is. Sok szép dolgot nyertem itt is, és Lengyelorszégban is, vagy bárhol ahol valaha játszottam. Mindenhol fejlődni szerettem volna valamiben, és jó formában játszani. Arra is büszke vagyok, hogy most a Veszprémbe igazolhattam. A Bajnokok Ligáját megnyerni óriási kihívás, de én készen állok rá.

Van olyan leendő csapattársad, akivel ismeritek már egymást korábbról? Nyilván az egyikük a honfitársad, Momir Ilic…
Nagy Lászlót ismerem még a Barcelonában töltött éveimből. Ő segített nekem a legtöbbet, hiszen nagyon fiatalon kerültem oda. Mondhatni ő volt a nagy testvérem kint. Kent Robin Tonnesen a csapattársam volt Berlinben 2 évig, és még szobatársak is voltunk. Nagyon jó barátom. Momir Iliccsel a szerb válogatottban játszottunk együtt sokáig. Sok játékost ismerek onnan, hogy játszottunk egymás ellen. Ismerem Ljubomir Vranjest is a Bundesligából. Azt hiszem, elmondhatom, hogy elég sok új társammal találkoztam már.

Egy kicsit mesélj magadról, kérlek! Milyen vagy a pályán kívül? Mivel töltöd legszívesebben a szabadidőd? Esetleg, ha ejtenél néhány szót a családodról…
Mint mindenki, én is a családommal szeretem tölteni a szabadidőmet. Most éppen új elfoglaltságok felé nézek Veszprémben, egy számomra új városban. Egy szép lakást is keresek, ahol élhetek. Tudom, hogy a Balaton és Budapest is közel van. A főváros egy nagyon szép hely, bár kisebb, mint Berlin. Ha van egy kis szabadideje az embernek, könnyű oda programokat szervezni a családdal.

Utolsó kérdésként, mit üzensz a Veszprém-drukkereknek?
Tudom, hogy ők a világ egyik legjobb szurkolótábora. Kétségem sincs efelől. Küzdeni fogok a Klubért, valamint szeretnék történelmet írni a csapattal, a Bajnokok Ligájának megnyerésével. Ez az én célom.
(Telekom Veszprém)

Pályafutásának állomásai:
–2007 Szerbia Crvena Zvezda
2007 Spanyolország Algeciras BM
2007–2008 Spanyolország FC Barcelona
2008-2010 Magyarország Pick Szeged
2010–2012 Dánia TTH Holstebro
2012–2014 Lengyelország Wisła Płock
2014– Németország Füchse Berlin

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Átigazolási hírek

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek