Csatlakozás

Szegedről érkezik az új beálló

Átigazolási hírek

Szegedről érkezik az új beálló

Bajnokok Ligája-tapasztalattal is felvértezett, 25 esztendős beálló az Eger SBS Eszterházy második nyári szerzeménye. Hegedüs Márk a Mol-Pick Szeged együttesét hagyja el Tóth Edmond hívó szavára. Ahogy fogalmazott: nyártól olyan közegbe kerül, ahol igazán kibontakozhat.

– Mit tudhatunk a klubváltás hátteréről?
– Néhány hete hívott fel Tóth Edmond vezetőedző – válaszolt Hegedüs Márk. – Túl azon, hogy érdeklődött a hogylétemről, az esetleges átigazolásom is felvetődött. Hozzávetőleg 10-15 percet beszéltünk, ami elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy kötélnek álljak. Nagyon pozitívbenyomást tett rám a tréner, akit szakmailag is nagyra értékelek.
– Korábban kölcsönben Cegléden és Gyöngyösön is szerepelt. Ezúttal teljes egészében az Eger játékosa lesz?
– Átigazolok, két évre szóló megállapodást kötöttünk. Megelégeltem a folyamatos vándorlást, szeretnénk olyan klubnál sátrat verni, ahol állandóan tűzben tartanak. Egerben nagyon szimpatikus közeg veszi körül a sportágat, olyan ambiciózus egyesületről beszélünk, amelyben igazán kibontakozhatok. Bízom benne, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző kapcsolat alakul, s ez esetben akár hosszabb távon is szívesen tervezek Egerben.
– Nehéz örökséget vesz át, hiszen azt az Andrej Petrót kell pótolnia, akit az egri publikum igazi kedvence. Nem tart ettől?
– Kétségtelen, hogy a magyar bajnokság egyik legjobb beállójának a helyét veszem át. Nem könnyű a helyzetem, de a saját képességeimmel is tisztában vagyok és nem rettent meg a feladat. Biztos vagyok benne, hogy gondtalan lesz az átállás. Ugyanakkor az egri közönség előtt is megemelem a kalapom, az egyik legsportszerűbb társaság akikkel valaha is találkoztam. Minden tiszteletem az övék, ahogy a sikereket együtt ünneplik, úgy az esetleges kudarcokat is közösen élik meg a kézilabdázókkal. Rendre telt ház előtt lép pályára a csapat, inspiráló egy ilyen publikum előtt pályára lépni.
– Az elmúlt szezon jelentős részét Gyöngyösön töltötte, majd Matej Gaber sérülése miatt januárban visszarendelte anyaegyesülete, a Szeged. Mindkét csapat színeiben szerepelt az Eger ellen, hogyan emlékszik vissza ezekre a találkozókra?
– A jelenlegi szezonban három bajnokit is játszottam az Eger ellen. Gyöngyösi kézilabdázóként mindkétszer szoros meccset játszottunk, Richard Stochl azonban rendre kifogott rajtunk. Az ősszel parádés heteket futottak új társaim, tavasszal már a sérülésektől tizedelt együttesnek jóval nehezebb dolga akadt. Együtt érzek velük, Gyöngyösön mi is voltunk hasonló helyzetben.
– Akad olyan játékos, akivel szorosabb baráti viszonyt ápol?
– Többeket is ismerek, de talán Takács Bencét említeném, aki Cegléden már volt játékostársam. Hozzám hasonlóan ő is a 23-as mezt viseli, ezúttal úgy tűnik, nekem kell új számot választani.
– Milyen célokat tűzött ki az egri időszakra? Támasztott konkrét elvárások magával szemben?
– Rendkívül bizakodó vagyok a jövő évi csapat kialakítása kapcsán. Meggyőződésem, hogy jobbak lehetünk, mint az idei garnitúra. Sokszor a szerencse is szükséges a sikerekhez, igyekszünk ezeket meglovagolni. Stabil középcsapattá válnánk, amely ott liheg majd közvetlenül a nagyok nyakán. Védekezésben és támadásban is a szakmai stáb rendelkezésére állok, szeretnénk minél több időt a pályán tölteni. Kellően erősnek érzem magam, készen állok az új kihívásra. Ha rajtam múlna, már jövő héten indulnék Egerbe. A Szeged játékosaként most azért dolgozom, hogy magyar bajnokként érkezzek a hevesi megyeszékhelyre.

Hegedüs Márk
Születési idő: 1992. szeptember 14.
Születési hely: Budapest
Magasság/súly: 192 cm/102 kg
Poszt: beálló
Válogatottság: 2-szeres felnőtt magyar válogatott
Korábbi klubjai: Tatai HAC, Pick Szeged, Ceglédi KKSE (kölcsönben), B. Braun Gyöngyös (kölcsönben)
Legnagyobb sikerei: a Bajnokok Ligájában negyeddöntős, 4–4 magyar bajnoki ezüst-, és Magyar Kupa-ezüstérmes

(Eger)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Átigazolási hírek

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek