Csatlakozás

Újabb három érkező, köztük egy holland világbajnok

Átigazolási hírek

Újabb három érkező, köztük egy holland világbajnok

Danick Snelder után Laura Van Der Heijden személyében egy újabb világbajnok holland kézilabdázót igazoltunk. De nem ő az egyetlen érkező. A nyártól ugyanis a Balaton-partján folytatja pályafutását a német válogatott kapuvédő Dinah Eckerle, valamint a francia válogatott balátlövő Tamara Horacek.
Laura van der Heijden friss holland bajnokként 2010-ben állt először légiósnak, és négy éven át erősítette a német VLF Oldenburg csapatát. Később dán bajnok lett a Team Esjberg színeiben, míg nem 2017-ben a Ferencvároshoz szerződött. A magyar bajnokságból azonban egy szezon után távozott a kiváló jobbátlövő. Azóta német bajnoknak mondhatja magát a Bietigheim gárdájával, idén pedig még minden esélyük megvan a címvédésre. A holland válogatottban 2007-ben debütált, és jelenleg is alapember. Több mint 600 gólt jegyez nemzeti színekben, és túl van több mint 200 mérkőzésen. Világbajnoki éremkollekciója teljes, miután 2015-ben Dániában ezüstöt, 2017-ben Németországban bronzot, 2019-ben Japánban pedig aranyérmet nyert, és csúcsra ért a holland válogatottal. Az Európa-bajnoki arany még hiányzik a vitrinből, de kontinenstornáról is van már egy-egy ezüst- és bronzérme.

„Fontos volt nagyon, hogy a jobbátlövő pozícióban erősödni tudjunk, és úgy gondolom, hogy Laura érkezésével ez így is lesz. A világbajnokságon nyújtott teljesítményével meggyőzött minket, fantasztikusan kézilabdázott. Ismeri a magyar bajnokságot, így nem lesz gond számára a beilleszkedés.” – nyilatkozta Fodor János, az SKC ügyvezetője.

„Laura tipikusan egy olyan játékos, akit a legtöbb edző szívesen lát a csapatában. Hogy mire gondolok? Tapasztalt, megbízható, remekül lő, sokoldalú, egy igazi csapatjátékos. Fantasztikusan játszott a világbajnokságon, a holland válogatott egyik nagy erőssége volt. Ismeri a magyar közeget, ez is egy fontos szempont volt. Az érkezésével sokat fogunk erősödni.” – mondta Bent Dahl.​

„Úgy látom, hogy a Siófok az elmúlt években folyamatosan fejlődik. Egy nagyon erős mezőnyű EHF-kupát nyertek meg tavaly és a magyar bajnokságban is remekül szerepelnek, ez nem kis dolog. Információim szerint egy nagyon profi klubról van szó, ahol a körülmények átlagon felüliek. Hogy miért fogadtam el a klub invitálását? Azért, mert a célkitűzések megegyeznek a személyes ambícióimmal. Remek játékosok alkotják a keretet és az SKC-szurkolók is nagyon szenvedélyesek. Tapasztalatból mondom, hogy a magyar bajnokság pokolian erős. Minden mérkőzésen oda kell tenned magad, különben bajba kerülsz azonnal. Remélem, hogy a lányok idén ki tudják harcolni a jövő évi BL-indulást. Szeretnék hozzájárulni a csapat fejlődéséhez, biztos vagyok benne, hogy nagy dolgokra lehetünk képesek. Örülök neki, hogy az öltözőben lesznek ismerős arcok – Szikora Melinda, Nerea Pena és Danick Snelder – és régi játszótársak. Viszont már azt is várom, hogy megismerjem a többieket. Egy játékos életében ez mindig izgalmas időszak. Azt megígérhetem, hogy száz százalékot fogok nyújtani minden alkalommal, amikor pályára lépek.” – nyilatkozta Laura van der Heijden.

Dinah Eckerle még sosem volt légiós. A 24 esztendős német válogatott kapuvédő 2011-től egészen 2018-ig állt a Thüringer HC gólvonalán, mellyel ez idő alatt hatszor lett német bajnok. Jelenleg Laura van der Heijden csapatársa, akivel tavaly együtt emelhették magasba a Bietigheim történetének második bajnoki serlegét.

„Dinah Eckerle nagyon magas nívót képvisel, elképesztően jó kapusnak tartom. Amint biztossá vált Solberg távozása, tudtam, hogy vele szeretném őt pótolni. Ha arra gondolok, hogy a következő szezonnak a Szikora-Eckerle párossal vágunk neki, akkor nagyon elégedett vagyok.” – nyilatkozta Bent Dahl.​

(Siófok)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Átigazolási hírek

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek