Csatlakozás

Változások Vácon!

Átigazolási hírek

Változások Vácon!

Az Ipress Center-Vác a következő szezonnak új felállású szakmai vezetéssel és megváltozott játékoskerettel vág neki. Az egyesület sportszakmai irányítását nyártól Németh András veszi át szakmai igazgatóként, valamint a vezetőedzői posztot a jövőben Szilágyi Zoltán tölti be.

Németh Andrást nem kell bemutatni a kézilabdabarátoknak, hazánk egyik legeredményesebb edzője, aki másodszor vállal munkát Vácott. Először 2009 és 2011 között irányította egyesületünket mind gazdasági mind szakmai szinten, amikor is az első évben rögtön a klub történetének legjobb eredményét produkálva bajnoki bronzérmet szerzett, majd a következő szezonban bajnoki 4. helyig jutott a csapattal. A 62 éves szakember télen távozott a magyar válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, és január vége óta, Uros Bregar távozását követően már bekapcsolódott csapatunk szakmai feladataiba, de hivatalosan nyártól áll munkába a Dunakanyarban. A többek között 7-szeres magyar bajnok, 7-szeres Magyar Kupa győztes, KEK, EHF Kupa győztes, valamint világbajnoki bronzérmes nemzetközi mesteredző 3 éves szerződést kötött az Ipress Center-Váccal.

Szakmai igazgatóként Németh András választotta ki csapatunk következő vezetőedzőjét, Szilágyi Zoltánt. A 43 esztendős szakember igazi kézilabdás családból származik, édesapja Szilágyi István sokszoros magyar válogatott, világválogatott kézilabdázó, öccse Szilágyi Viktor osztrák válogatott, Bajnokok Ligája győztes játékos. Szilágyi Zoltán jelenleg a férfi NB I/B-ben szereplő Dabas vezetőedzője, nyáron először vállal szerepet női csapatnál. A tehetséges szakemberrel szintén 3 éves szerződést kötöttünk.

A két szakember szerződtetésével egyesületünk szeretne egy hosszabb távú szakmai koncepciót végigvinni.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján úgy gondoljuk, hogy ezzel a megváltozott összetételű és rendszerű szakmai vezetéssel végre hosszú távon tudunk tervezni.

A játékoskeret összetételében is több változás lesz a következő szezonban.
A játékoskeret is több ponton változik a következő szezonban. Az Ipress Center-Vác a távozó Bíró Blanka helyére két évre szerződtette Barbara Arenhartot. A 2013-as világbajnok brazil válogatott tagja nyáron, az olimpia után csatlakozik a csapat felkészüléséhez.

A 30 éves Barbara Arenhart már közel tíz éve játszik Európában, 2007-ben a spanyol Valencia csapata volt az első európai állomáshelye, azóta sorrendben a norvég Byasen, az osztrák Hypo NÖ, a román Baie Mare együttesében szerepelt, . jelenleg a dán Nykobing csapatát erősíti. A 2013-as szerbiai világbajnokságon beválasztották a torna All-Star csapatába, ami jelzi, hogy milyen magas szinten járult hozzá az aranyérem megszerzéséhez. Barbara Arenhart érkezésével csapatunk megfelelően tudja pótolni a távozó Bíró Blankát.

A kiváló hálóőr nem egyedüli brazilként érkezik Vácra, ugyanis szintén két évre szerződtettük Karoline De Souzát. A 26 éves játékos nem először szerepel majd Magyarországon, ugyanis 2011-ben Siófokon vágott bele a légiós életbe. A mindkét átlövő poszton, valamint védekezésben 3-as védőként bevethető játékos a Siófok után az osztrák Hypo NÖ csapatában játszott, ahol KEK győzelmet ünnepelhetett. Az osztrák bajnoknál töltött év után Dániába igazolt, ahol először a Holstebro csapatában szerepelt, jelenleg pedig szintén a Nykobing játékosaVácon a következő szezonban újra összeáll a 2010-es bronzérmes irányítópáros, hiszen Farkas Veronika mellett a nyártól újra az Ipress Center-Vác együttesét erősíti Temes Bernadett, aki a nyáron távozó szerb Kristina Liscevicet fogja pótolni. A válogatottban is megfordult játékos a német Metzingen csapatától érkezik haza, hogy legutolsó magyar klubjában, Vácott folytassa pályafutását.A győri nevelésű Temes Bernadett 2009 tavaszán egy rövid debreceni és dunaújvárosi kitérő után érkezett először Vácra, akkor kulcsszerepe volt csapatunk bajnoki bronzérmében, majd a következő évben a 4. hely megszerzésében is. A két sikeres szezonban 65 tétmérkőzésen lépett pályára váci mezben és 291 gólt szerzett.

Csapatunktól 2011-ben távozott az osztrák Hypo NÖ együttesébe, ahol KEK győzelmet ünnepelhetett, majd két év és egy súlyos térdsérülés után igazolt a német Metzingen csapatához, amellyel jelenleg az EHF Kupa elődöntőjében szerepel, Berni hathatós közreműködésével, hiszen a negyeddöntő két mérkőzésén csapata legeredményesebb játékosa volt.

Balszélső és beálló pozícióban is új játékost köszönthetünk jövőre, ugyanis az Ipress Center-Vác csapata szerződtette a szerb válogatott Sanja Radosavljevicet valamint Takács Biankát.

A 22 éves, balszélsőként bevethető Sanja Radosavljevic a Radnicki Kragujevac csapatától távozik, és nyáron csatlakozik együttesünkhözSanja a szerb válogatottban nyújtott teljesítményével hívta fel magára figyelmünket, tagja volt a világbajnokságon szereplő szerb csapatnak is, de főleg az Európa-bajnoki selejtezőkön nyújtott teljesítménye győzte meg egyesültünk vezetését, hogy érdemes szerződtetni.

A 23 éves beálló poszton bevethető Takács Bianka szintén nyáron érkezik Vácra. A védekezésben, 3-as pozícióban szereplő Bianka Veszprémben nevelkedett, ahol 2012-ben mutatkozott be az NB I-ben, és 65 mérkőzésen 185 gólt szerzett. Két év után Dunaújvárosba szerződött, ahol nem kapott elég játéklehetőséget, így a szezon közben a több játék reményében Kecskemétre szerződött.

(Ipress Center-Vác)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Átigazolási hírek

 • Átigazolási hírek

  Háfra 2021-ig FTC

  Szerző

  Miközben női kézilabdacsapatunk kiválóan szerepel a pályán, a szakosztály vezetése a háttérben már a jövő évi...

 • Átigazolási hírek

  Lakatos Rita Vácon folytatja

  Szerző

  A nyáron távozó Lakatos Rita, a mai naptól ismét GVM Europe-Vác csapatának a tagja! A 19...

 • Átigazolási hírek

  Kapus kerengő

  Szerző

  A Handball Planet internetes kézilabdás hirek szerint Mikler Róland(34 éves),akinek nyáron lejár a szerződése Veszprémben, visszatér...

 • Átigazolási hírek

  Hová tart?

  Szerző

  Signaté Mariama(33 éves) volt francia válogatott a hirek szerint távozik Érdről. Az club már nem nevezte...

 • Átigazolási hírek

  Triscsuk Németországba igazol

  Szerző

  Triscsuk Krisztina (33 éves, 53 szoros magyar válogatott) a hirek szerint a női Bundesligában a bajnok...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Háfra 2021-ig FTC

Szerző 2018-11-07

Átigazolási hírek

Lakatos Rita Vácon folytatja

Szerző 2018-10-31

Átigazolási hírek

Kapus kerengő

Szerző 2018-10-10