Csatlakozás

Világbajnok érkezett Siófokra

Átigazolási hírek

Világbajnok érkezett Siófokra

Gnonsiane Niombla a következő két évben a Siófok KC csapatát erősíti. A 28 éves francia válogatott játékos Metzből érkezik a Balaton-partjára.
Csapatunk vezetőedzője, Tor Odvar Moen szerint olyan játékost sikerült leigazolnunk, aki a belső posztok bármelyikén komoly minőséget képvisel –„Nagyon örülök Niombla érkezésénének. Egy olyan játékost szerettünk volna megszerezni, aki tapasztalt és a belső posztok bármelyikén megállja a helyét. Elsősorban irányítóként számítok rá, de biztos vagyok benne, hogy bal és jobbátlövőként is fogom majd használni. Ezzel a kerettel számos váriációs lehetőségünk lesz támadásban és védekezésben is.”

Gnonsiane Niombla az elmúlt években a legmagasabb szinten kézilabdázott válogatott és klubszinten is, elmondása szerint nagyon motiváló lesz a magyar bajnokságban kézilabdázni – „Az elmúlt években komoly szintet képviselő európai topcsapatokban játszottam. Nagyon sokat tanultam ezeken a helyeken, de most egy új kihívást szerettem volna a karrieremben. A Siófok egy viszonylag fiatal, de annál ambíciózusabb klub, ráadásul a magyar bajnokságban szerepel, ami nagyon vonzó számomra. A klubnál minden körülmény adott a minőségi munkához. Mielőtt meghoztam a döntést természetesen beszéltem válogatott csapattársammal, Estelle Nze Minkoval is. Csak pozitív dolgokat mesélt nekem, az ő pályafutásának nagyon nagy lökést adott az itt eltöltött három év. A jelenlegi csapatból jól ismerem Simone Böhmét, vele együtt játszottam Bukarestben. Jó lesz újra egy csapatban kézilabdázni vele. A vezetőedzővel, Tor Odvar Moennel is beszéltem, felvázolta a velem kapcsolatos terveit, az alapfilozófiáját és azt, hogy mit vár el egy játékostól. Úgy érzem, hogy jól fogunk tudni közösen dolgozni. ”

(Siófok)

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Átigazolási hírek

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek