Csatlakozás

A Vardar a FINAL4 győztes, a Veszprém a harmadik

Férfi kézilabda

A Vardar a FINAL4 győztes, a Veszprém a harmadik

A férfi Bajnokok Ligája FINAL4 kölni bronzmérkőzésén remekül játszott a Veszprém, és a Barcelona elleni négy gólos sikerrel megszerezte a sorozat bronzérmét. A döntőt a Vardar nyerte egy góllal a PSG ellen.

Férfi Bajnokok Ligája FINAL4,

Döntő:

PSG HANDBALL-HC VARDAR 23-24 (12-11)
Köln,19000 néző.V.: Geipel, Helbig (németek).
PSG: Omeyer, Skof (kapusok), Abalo 3, Accambray, Barachet, Gensheimer 2 (1), M. Hansen 4 (1), L. Karabatic, N. Karabatic 5, Kounkoud, Möllgaard, Nahi, Narcisse 4, J. Nielsen, Rémili 3, Stepancic 2. Edző: Zvonimir Serdarusic.
VARDAR: Sterbik, Milics (kapusok), Abutovics 1, Borozan 3, Canellas 2, Cindric 3, Cupic 3 (2), Dereven, Dibirov 7, A. Dujshebaev 2, Ferreira, Karacic, Maqueda, Marszenics 1, Siskarjev 2, Sztojlov. Edző: Raúl Gonzalez.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 2/2.

A 3. helyért:
TELEKOM VESZPRÉM-FC BARCELONA LASSA 34-30 (18-17)
Köln,19000 néző.V.: Gubica, Milosevic (horvátok).
VESZPRÉM: Alilovic, Mikler (kapusok), Ancsin 1, Blagotinsek, Chema Rodriguez, Gajic 2 (1), Ilics, Iváncsik G., Lékai 6, Marguc, Nagy L. 6, Nilsson 5, Palmarsson 8, Sulic, Terzics, Ugalde 6. Edző: Xavi Sabaté.
BARCELONA: Perez de Vargas, Risztovszki (kapusok), Bengoechea 4, R. Entrerrios 5, Jallouz 3, Jicha, Lazarov 3, Mem 1, Morros 1, N’Guessan 6, Nöddesbo, Rivera 5 (1), Saubich Mir, Sorhaindo, Syprzak 1, Tomas 1. Edző: Xavi Pascual.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/1.

Palmarsson góljával és Alilovic büntető-védésével kezdődött a bronzmérkőzés, támadásban Lékai vezetésével kreatív játékot játszott a Veszprém, és 8-5-re is vezetett az első negyedóra végén. Nilsson szép találatát követően időt kért a Barcelona, de Lékai ellenállhatatlan volt, az első húsz percben ötször talált be, így még akkor is növelni tudta előnyt a Veszprém, amikor Nagy László pihenőt kapott. két gólra felzárkózott a Barcelona szünet előtt, majd Syprzak révén egyenlíteni is tudtak a katalánok. N’Guessan remekelt, ám Ugalde találatával a Veszprém vonulhatott előnnyel pihenni.

Szünet után is Veszprém vezetett folyamatosan, de a Barca rendre egyenlített. Mikler több bravúrt is bemutatott, Ugalde 6. találatával pedig 25-22 lett az állás a 44. percben. Még ezt is tudta fokozni a Veszprém, Nagy László üres kapus góljával öt gólra nőtt a magyar előny, az utolsó percben pedig rendre gólt szerzett Palmarsson, 33-28-nál időt kért a spanyol együttes az 58. percben, majd az izlandi klasszis újabb gólt szerzett, így megszerezte a bronzérmet a Veszprém.

A finálét óriási izgalmakat követően a macedón Vardar Szkopje nyerte, miután végig vezetett a döntőben, majd az utolsó másodpercben döntetlen állásnál Cupic a szélről betalált, így első alkalommal lett macedón győztese a sorozatnak. A BL-idény gólkirálya Uwe Gensheimer lett, míg a négyes döntő legjobb játékosának Sterbik Árpádot választották.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek