Csatlakozás

Bl. Veszprém ­ Plock

Férfi kézilabda

Bl. Veszprém ­ Plock

Szombaton 17:00-kor az Orlen Wisla Plock lesz a Telekom Veszprém ellenfele a Bajnokok Ligájában. A mérkőzést élőben közvetíti a Sport1, 16:45-től

A lengyel Plock vendégeskedik szombaton a Veszprém Arénában. Eddig 7 alkalommal találkoztunk velük a Bajnokok Ligájában és egyetlen egyszer tudtak megverni minket. 2014-ben egy góllal nyert a Wisla otthon, ám utána a visszavágón 5 góllal nyert a Veszprém, és lépett tovább a legjobb 8 közé. Örök mérlegünk 4 győzelem, 2 döntetlen és 1 vereség. A két döntetlen közül az egyik az idei szezonban született. Saját arénájukban tudtak kifogni rajtunk. A végeredmény 28:28 lett, Palmarsson 8 gólig jutott, Sulic pedig 7 találattal terhelte az ellenfelet.
Szombati ellenfelünk jelenleg a 6. helyen áll az ‘A’ csoportban, azonban ez nem tükrözi hűen idei teljesítményét. Több meglepetést is elértek, amivel komoly beleszólásuk volt az első 4 csapat közötti harcba. Egyrészt velünk, a már említett döntetlent játszották. Másrészt a Kielnek kétszer is borsot törtek az orra alá. Hazai pályán 2 góllal megverték a német csapatot, majd idegenben 24:24-es döntetlent értek el. Utoljára február 18-án léptek pályára a legrangosabb európai sorozatban. Az Orlen Arénában verték meg a Silkeborgot 3 góllal. Legjobb góllövőik a sorozatban: Sime Ivic 43, Dmitry Zhitnikov 39, és Gilberto Duarte 37 góllal. Sime Ivic éppen a Veszprém ellen lőtte a legtöbb gólt, szám szerint nyolcat.
A lengyel Ekstraklasa ‘B’ csoportját vezeti a Plock. Eddig 19 meccsen vannak túl, amiből 18 győzelem és egy vereség született. A lengyel bajnokság érdekessége, hogy nincs döntetlen. A felek, rendes játékidőben született egyenlő állás esetén, hosszabbításra viszik a döntést. Utoljára szerdán játszottak a hazai bajnokságban. Ott nem volt szükség hosszabbításra. Simán verték az Azoty-Pulawy együttesét. A második félidőre ledolgozta hátrányát a Wisla és 25:29-re nyerni tudott. Ezzel a győzelemmel 5 pontra került a Plock az őt üldöző második Azoty-Pulawy-tól.
Az „Építők” legutóbb Tatabányán játszott, ahol 6 gólos győzelmet aratott. A Bajnokok Ligájában február 15-én a THW Kiel ellen örülhettek győzelemnek. Bravúros játékkal idegenben sikerült nyerni a német rekordbajnok ellen. Ilic 7, Lékai és Nagy 6-6 gólt szerzett azon a találkozón.
Fontos meccs következik, értékes pontot szerezhet a Veszprém. Muszáj nyerni, hogy a csoport 3. helyét tartani tudjuk.
(Veszprém)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Nemzetközi

A spanyol iskola

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Átigazolási hírek

A Omayer marad

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13
Győri Audi-ETO

Átigazolási hírek

Sztárigazolások Győrben

Szerző 2018-02-13