Csatlakozás

BOMBA! férfi MK: büntetőkkel a Veszprém a kupagyőztes

A BOMBA! férfi Magyar Kupa négyes döntőjének fináléjában rendkívül izgalmas mérkőzésen döntetlenre végzett egymással a Szeged és a Veszprém, a büntetőpárbajt azonban a bakonyiak nyerték, és ezzel 25. alkalommal hódították el a Magyar Kupát. A bronzmérkőzésen a Balatonfüred végig vezetve két góllal nyert a Mezőkövesd ellen.

Férfi kézilabda

BOMBA! férfi MK: büntetőkkel a Veszprém a kupagyőztes


A BOMBA! férfi Magyar Kupa négyes döntőjének fináléjában rendkívül izgalmas mérkőzésen döntetlenre végzett egymással a Szeged és a Veszprém, a büntetőpárbajt azonban a bakonyiak nyerték, és ezzel 25. alkalommal hódították el a Magyar Kupát. A bronzmérkőzésen a Balatonfüred végig vezetve két góllal nyert a Mezőkövesd ellen.

BOMBA! férfi Magyar Kupa négyes döntő
Döntő:
MOL PICK SZEGED-MVM VESZPRÉM 26-27 (12-10, 24-24) – hétméteresekkel
Játékvezetők: Kékes Cs., Kékes P.
SZEGED: Sierra, Wyszomirski (kapusok), Ancsin 2, Balogh Zs. 5 (1), Blazevic, Bombac 2 (1), Csuruvija 1 (1), Garcia Robledo 2, Ilyés, Källman 7, Mindegia 4 (1), Parrondo, Prodanovics 1, Thiagus Petrus 1, Vranjes 1, Zubai. Edző: Juan Carlos Pastor.
VESZPRÉM: Alilovic, Mikler (kapusok), Chema Rodriguez, Guardiola, Gulyás 1, Iváncsik G. 1, Lékai, Marguc 3 (2), Nagy L. 6, Nilsson, Palmarsson 6 (1), Schuch, Sliskovic 5 (1), Sulic 2, Terzics 1 (1), Ugalde 2. Edző: Xavi Sabaté.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 9/4, ill. 8/5.

A Veszprém kezdte jobban a döntőt, mintegy négyezer néző előtt, Nagy László két góllal köszönt be, Mikler pedig hárította Bombac büntetőjét. A 8. percre egyenlített a Szeged, Vranjes találatával pedig a vezetést is átvette. Jól védekezett a Szeged, sokat hibázott a Veszprém, az első negyedórában mindössze négy gólra volt képes a bakonyi együttes. Marguc harmadik találatával a 20. percben egyenlített a Veszprém (7-7), kemény küzdelemben birkóztak a riválisok. Ismét a Szeged tudott előnyre szert tenni, 8-8 után zsinórban szerzett három góllal, Xavi Sabaté a 26. percben időt is kért. Négy gólos előnyre is szert tehetett volna a Szeged szünetre, ám időkérést követően eladta a labdát és Iváncsik indításból 12-10-re hozta fel csapatát.

Fordulás után négy gólra hizlalta előnyét a Szeged, de a Veszprém pillanatok alatt egy gólra zárkózott fel, majd egyenlített a 43. percre, Juan Carlos Pastor kényszerűen időt kért. 18-18-nál Mikler hárította Csuruvija büntetőjét, majd Nagy László hatodik találatával már a Veszprém vezetett. Felvette a kesztyűt a Szeged, Mindegia és Källman találataival fordított, a svéd balszélső azonban sántikálva hagyta el a pályát hetedik gólja után, de később visszaállt. Nagy László próbálkozását Sierra hárította bő négy perccel a rendes játékidő vége előtt, és 24-24-gyel kezdődött az utolsó perc, a Szeged pedig időt kért. Passzív jelzésnél a Szeged nem talált be, 59:48-nál pedig a Veszprém kért időt. Az állás nem változott, ám a Szeged térfelére átlépő Xavi Sabatét Juan Carlos Pastor meglökte, Palmarsson időn túli szabaddobása pedig veszélytelenül pattant le a blokkról, így hétméteresek döntöttek a Magyar Kupa sorsáról.

Marguc próbálkozsát Wyszomirski kivédte, Balogh viszont okos pörgetéssel bevette Mikler kapuját. Iváncsik Gergő a jobb kapufát találta el, Parrondo sem volt azonban sikeres, Mikler lábbal hárított. Terzics magabiztos lövésével egyenlített a Veszprém, Bombac azonban a harmadik sorozat végén 2-1-re alakította a szétlövést. Sliskovic Sierra lába alatt pattintotta be a labdát, Mindegia viszont fejbelőtte Miklert. Az 5. sorozatban Palmarsson gólt lőtt, Csuruvijának be kellett lőnie, de Alilovic hárított, ezzel 25. alkalommal is az MVM Veszprém hódította el a Magyar Kupát.

A 3. helyért:

MEZŐKÖVESD-BALATONFÜRED 25-27 (10-14)
Játékvezetők: Tomecskó-Hunyadi, Unyatinszki.
MEZŐKÖVESD: Balogh, Holló (kapus), Antal 1, Benis 2, Bozojlac, Füstös, Grigorjev 5, Grünfelder 1, Hajdu 6, Kiss R., Kovács B. 1 (1), Mekaru 1 (1), Molnár, Radnic 2, Szepesi 4 (3), Trivkovics 2. Edző: Skaliczki László.
BALATONFÜRED: Fazekas, Rózsavölgyi (kapusok), Bánhidi 3, Bóka 2, Gábori 1, Gerdán, Gyene, Győri 9 (5), Kancel, Kemény 2, Ligetvári 1, Németh B., Petrovszki 4, Szilágyi, Szöllősi Ba. 5 (2), Törteli. Edző: Csoknyai István.
Kiállítások: 14, ill. 14 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 7/7.

A bronzmérkőzés tétje nem csupán a 3. hely megszerzése volt, hanem az EHF-kupa szereplés is, hiszen amennyiben a Szeged és a Veszprém végez a K&H liga 1-2. helyén, és indulhat a Bajnokok Ligájában, abban az esetben a Magyar Kupa-győztes jogán az MK 3. helyezettje válik jogosulttá a második számú európai kupában való szereplésre a 2016/17-es idényben.

A Füred kezdte jobban a találkozót, nyolc perc múltán 5-2-es állásnál Skaliczki László időt kért. A Balaton-partiak azonban nem csupán tartósítani, hanem növelni is tudták előnyüket, és szünetben is vezettek négy találattal.

Szünet után tartotta előnyét Csoknyai István együttese, ám a 42. percben Szöllősi Balázs törlesztésért piros lapot kapott. A Kövesd nem tudta csökkenteni előnyét, mivel minden góljára újabb találattal válaszolt a felsőházi együttes. 24-20-as állásnál kezdődött az utolsó öt perce, Bánhidit harmadszor is kiküldték a játékvezetők két percre, így más nem jöhetett vissza. Ligetvári emberhátrányban is gólt szerzett, így végül nem lehetett kétséges a Balatonfüred 3. Helye.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi kézilabda

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18