Csatlakozás

JOAN CANELLAS: ÓRIÁSI SZÜKSÉGÜNK LESZ SZURKOLÓINKRA

EHF kupa

JOAN CANELLAS: ÓRIÁSI SZÜKSÉGÜNK LESZ SZURKOLÓINKRA

Amennyiben mindenki tudása legjobbját adja, képesek leszünk ledolgozni hátrányunkat a Vardar Szkopje elleni VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján, amelyen Joan Canellas szerint is óriási szükség lesz szurkolóink buzdítására.

– Meglepte a csapatunkat a szkopjei atmoszféra?
– Engem biztos nem, mert voltam a Vardar játékosa, tudtam nagyon jól, hogy milyen hangulat vár majd ránk. Tényleg fantasztikus atmoszférát teremtettek az észak-macedón szurkolók, de remélem, sőt, biztos vagyok benne, hogy vasárnap legalább olyan jó, vagy még jobb hangulat lesz az újszegedi sportcsarnokban is.

– A 47. percben egy góllal vezetett a szkopjei együttes. Mi történt ezután?
– Elléptek tőlünk három-négy góllal, ezáltal még dinamikusabbakká váltak, erőre kaptak, nem tudtuk megállítani őket védekezésben.

– A visszavágón kulcs lehet Dainis Kristopans megállítása. Hogyan kell ellene védekezni?
– Nagyon nehéz feladat, mert szokatlan a testfelépítése. Több, mint 135 kg, 215 centiméter magas, de ugyanakkor gyors és óriási erő van benne. Bárki kerül vele szembe, nagy figyelemre lesz szüksége, mert Kristopansnak hosszú kezei vannak, ha pedig szabad, akkor bátran passzol vagy lő. Nehéz feladat elé állít bennünket, de a visszavágón egészen biztos vagyok benne, hogy jobban megoldjuk a semlegesítését.

– Meglephetjük őket?
– Persze! Toronymagasan az idény legjobb játékára lesz szükségünk, hogy kiharcoljuk a kölni négyes döntőbe jutást, amihez elengedhetetlen, hogy mindenki a legjobban kézilabdázzon tőlünk. Bárki ellen képesek vagyunk nyerni, így a Vardar ellen is. A probléma a sok gól lehet, de hiszünk benne, hogy meg tudjuk csinálni.

– Játszottál már hasonló helyzetben a karriered során?
– Ha jól emlékszem, akkor öt gól volt a legtöbb, ami a különbséget illeti. Ezt a meccset még az Atlético Madriddal játszottam, de a Ciudad Realnak a THW Kiel ellen egy BL-döntőben sikerült nagyobb különbséget ledolgoznia, bár azon nem vettem részt. De arra is biztosan mindenki emlékszik, amikor a Kielce 2016-ban óriási, kilencgólos hátrányból állt fel egy találkozón belül a fináléban.

– Totális telt ház lesz ismét az újszegedi sportcsarnokban, a szurkolóink óriási erőt adhatnak, hogy elérjük a célunkat.
– Az elmúlt héten Szkopjéban már láthattuk, hogy mennyi erőt képesek adni a szurkolók a hazai csapatnak. Nekünk erre, vagy még többre van szükségünk. Hatvan percen keresztül ordítsanak, tapsoljanak, doboljanak, ünnepeljenek meg minden jó megmozdulást, legyenek velünk védekezésben és támadásban egyaránt. Az újszegedi sportcsarnok szurkolótábora előtt játszani mindig könnyebb, óriási pluszt jelent számunkra a táborunk.

– Meglepően sima eredmények születtek a negyeddöntő első körében, a legkevesebb a hatgólos különbség, a PSG pedig tíz találattal veszítette el kielcei összecsapását.
– A Kielce csodálatos meccset játszott a PSG ellen egy olyan szezon negyeddöntőjében, amely előtt több mérkőzést is vesztesen zártak. Ez is mutatja, a csoportkör teljesen más kávéház a kieséses szakaszhoz képest. A Veszprém flensburgi sikere nem akkora meglepetés, mert az elmúlt hónapokban sokat javultak az új edzőjükkel. Megmutatták, hogy a Vardart és a Kielcét is le tudták győzni idegenben. Mikler kiválóan védett, azt hiszem ő és a veszprémi védekezés jelentette a különbséget. Ugyanakkor ebben az időszakban már minden találkozón óriási jelentőséggel bírhat egy-egy kiváló kapusteljesítmény.

(MOL-Pick Szeged)

Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF kupa

 • EHF kupa

  Második a Veszprém a Bajnokok Ligájában

  Szerző

  Velux EHF FINAL4 Férfiak,Köln. Elődöntők:Telekom Veszprém – PGE Vive Kielce(lengyel) 33:30,Vardar Szkopje(macedón)-Barcelona(spanyol) 29-27(9-16) A 3.helyért:Barcelona-Kielce 40-35(20-16)...

 • EHF kupa

  Most jön a neheze

  Szerző

  Kisorsolták a VELUX EHF Bajnokok Ligája Final4 elődöntőinek párosításait Kölnben. Eszerint a Telekom Veszprém a PGE...

 • EHF kupa

  Csak a győzelemben gondolkodunk

  Szerző

  Szombaton 17:30-kor a Telekom Veszprém – SG Flensburg-Handewitt VELUX EHF Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóját rendezik a...

 • EHF kupa

  Férfi Eb selejtező

  Szerző

  A férfi kézilabda válogatott legközelebb Eb selejtező mérkőzést játszik két alkalommal az orosz válogatott ellen. Az...

 • EHF kupa

  Parádés győzelmek

  Szerző

  VELUX EHF. Bajnokok Ligája,férfiak a legjobb nyolc közé jutásért. Első mérkőzések. A magyar csapatok a Szeged...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Vissza Gyöngyösre

Szerző 2019-06-27

Átigazolási hírek

Világbajnok érkezett Siófokra

Szerző 2019-06-27

Átigazolási hírek

Új színekben

Szerző 2019-06-10