Csatlakozás

Szegedi siker, a német bajnoknál

Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligájában, A csoport

EHF kupa

Szegedi siker, a német bajnoknál

Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligájában, A csoport

Rhein-Neckar Löwen – MOL-PICK Szeged 35-37 (17-15)

St. Leon -Rot, Veranstaltungs Halle, 2000 néző.
V: Santos, Fonseca (portugálok).

R.N.Löwen: Appelgren – Groetzki 4, Petersson 4, Schmid 5, Pekeler 5, Mensah 8, Sigurdsson 2/1. Cs: Palicka (kapus), Guardiola 1, Baena 3, Reinkind 3.Edző: Nicolaj Jakobsen.

Szeged: Sierra 1 – Sostaric 3, Källman 4, Bánhidi 4, Sigurmannsson 4/4, Thiagus Petrus 4, Skube 3. Cs: Srsen 7, Blazevic, Bodó 2, Zsitnyikov 4, Pedro 1, Zubai. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 4, ill. 2 perc.Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.

Megtizedelve, Sego, Balogh, Gaber és Gorbok nélkül érkeztünk a Rhein-Neckar Löwen otthonába.

Megleptük a Löwent a kezdést követően, a 9. percben 4–6 állt az eredményjelzőn, amikor a hazaiak vezetőedzője időt kért. Sajnos ez teljesen kizökkentette a Löwent a rosszabb játékából. Mi hét percig nem tudtunk betalálni, míg vendéglátónk hatszor is, így a 15. minutumban már 10–6-ra vezettek.Visszazárkóztunk mínusz kettőre, azonban az utolsó percbe négygólos hátrányban léptünk. Srsen, majd Källman talált be, így 17–15-ös félidei eredménnyel mehettek a csapatok a szünetre.Bánhidi Bence góljával indult a második játékrész. Egyenlítettünk, majd a 35. percben átvettük a vezetést (20–21). Innentől kezdve parádésan játszotta végig a hátralevő időt a MOL-PICK Szeged. Sültek Srsen közbelövései, aki hét góllal debütált a Bajnokok Ligájában, Sierra pedig fontos védésekkel támogatta hátulról a csapatot a német bajnok ellen.

A félidő derekára állandósult a kétgólos előnyünk, köszönhetően a gyors góljainknak. Thiagus Petrus negyedik találata után már 32–35-re vezettünk. Az utolsó öt percben még Sierra bemutatott két bravúros védést, így végül 37–35-ös sikert arattunk St. Leon-Rotban a Rhein-neckar Löwen ellen.Sporttörténelem is a mai mérkőzés, hiszen José Manuel Sierra az első szegedi kapus, aki gólt tudott lőni a Bajnokok Ligájában.

Juan Carlos Pastor: – Először is gratulálok a csapatnak ehhez a nagyszerű sikerhez, ami a későbbi feladatok szempontjából is fontos lehet. Januárban az alapokról kezdtünk el mindent az edzéseken. Nagyon jól indítottuk a meccset, ezután azonban a hazaiak könyörtelenül kihasználták a hibáinkat. Az időkérés után rendeztük a sorainkat, összeállt a védekezés, így ebből könnyű gólokat tudtunk szerezni. Ez a siker mindenképpen erőt kell, hogy adjon nekünk a folytatáshoz.

Bánhidi Bence: – Nem gondoltam volna, hogy ennyi magyar szurkoló kilátogat miattunk Németországba. Ők is adtak nekünk egy plusz lüketet, mert nagyon sok sérült játékosunk volt a mérkőzés előtt. Óriásit küzdöttünk, megérdemelt két pontot viszünk haza. Koncentráltan és jól támadutnk, védekezésben voltak olyan hibáink, amiket megbeszéltünk. Emberből vagyunk, hibázni szabad. Köszönjük a szurkolóinknak a bíztatást!

Nikolaj Jacobsen: – Teljesen megérdemelte a Szeged a sikert. A második félidőben végig kiválóan játszott, a kapus kiválóan védett és támadásban is könyörtelenek voltak.

(Szeged)

Hozzászólások

Továbbiak innen: EHF kupa

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek