Csatlakozás

Beharangozó: Plock – Veszprém

Férfi BL

Beharangozó: Plock – Veszprém

A lengyelek az első, mi az első idegenbeli győzelmünkért fogunk küzdeni a BL-ben.

Idegenben folytatja szereplését a Bajnokok Ligájában a Telekom Veszprém csapata. A magyar bajnok Lengyelországba utazik, ahol az Orlen Wisla Plock együttesével mérkőzik majd meg szombaton 16:00-tól. A lengyel ezüstérmes nem ismeretlen ellenfél számunkra, hiszen tavaly is egy csoportban szerepeltek a veszprémiekkel. Akkor az idegenbeli meccsen 27:27-es döntetlen született majd a hazai visszavágón 27:25-re győzött a Veszprém. Örökmérlegünk 6 mérkőzésen: 4 győzelem, 1 döntetlen, és 1 vereség.

Ellenfelünk alaposan megerősödött a nyáron, új edző és több játékos is érkezett a klubhoz. A vezetőedzői poszton Manuel Cadenas helyét Piotr Przybecki vette át. Játékos fronton érkezett Gilberto Duarte Portoból, Sime Ivic a Nantesból, Lovro Mihic Zágrábból, valamint Tomasz és Maciej Gebala Magdeburgból. Akik távoztak: Bartosz Konitz, Marco Oneto, Ivan Nikcevicés és Angel Montoro.

Hazai porondon remekel a Plock. Hat meccses győzelmi szériában vannak, és még ha csak egyetlen ponttal is, de vezeti a „B” csoportot. Legutóbbi bajnokiján, szerdán, otthon verte az Azoty-Pulawy gárdáját 29-24-re, azaz az „Építőkhöz” hasonlóan, győzelemmel hangolt a szombati BL összecsapásra.
A Bajnokok Ligájában azonban nem sikerült eddig ilyen fényes eredményeket szállítania, az első két összecsapásából ugyanis egyszer sem sikerült győztesen elhagynia a pályát. Azt viszont meg kell említeni, hogy papíron a nála jóval erősebb Barcelonának és a Párizsnak sikerült legyőznie őket. Plockban 23:28-ra nyert a Barca, míg a francia fővárosban egy szorosabb, 33:30-as vereséggel távoztak a lengyelek. Ezeken a mérkőzéseken Dmitriy Zhitnikov összesen 8, Gilberto Duarte és Tiago Rocha egyaránt 7-7 gólig jutott.

A Veszprém az elmúlt BL hétvégén 4 gólos győzelmet aratott a Schaffhausen felett, valamint hétközben a Celje ellen nyert 7 góllal a SEHA Ligában, mindkétszer hazai pályán.

Egy hét alatt harmadik meccsét játssza csapatunk. Reméljük, ismét az „Építők” örülhet a találkozó végén! Az összecsapást a Sport1 élőben közvetíti, az adás 15:30-kor kezdődik.
(Veszprém)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Lele Ákos Orosházán folytatja

Szerző 2018-05-18

Átigazolási hírek

Varsandán Milán újra Gyöngyösön

Szerző 2018-05-18