Csatlakozás

Beharangozó: Zaporozhye – Veszprém

Férfi BL

Beharangozó: Zaporozhye – Veszprém

Kezdődik a BL egyenes kieséses szakasza.

Szombaton folytatódik a Bajnokok Ligája az MVM Veszprém számára. Elérkezett a nyolcaddöntő, amely során a magyar bajnok a Motor Zaporozhye csapatával méri össze erejét. Az első találkozót Ukrajnában rendezik szombaton, magyar idő szerint 17:00-tól (helyi idő szerint 18:00-tól), és élőben közvetíti a Sport1 csatornája.
A tét most már egyre nagyobb, a hibáknak egyre nagyobb ára van, a Zaporzhye pedig egyáltalán nem lebecsülendő ellenfél. Az alsóházi „D” csoportban vívták a meccseiket a Bajnokok Ligája idei szezonjában, és végül 7 győzelemmel, 1 döntetlennel és 2 vereséggel a hat fős csoport első helyén zártak. Hazai pályán mindenkit legyőztek, és szoros meccseken kaptak ki. Ezt követően a „C” csoport másodikjával, az MVM Veszprém tavalyi nyolcaddöntős ellenfelével a Naturhouse La Riojaval játszottak két meccset a legjobb 16 közé jutásért. Mindkét meccsen jobbnak bizonyultak a spanyoloknál, így 70:67-es összesítéssel harcolták ki a jogot arra, hogy az „A” csoport másodikjával, azaz az MVM Veszprémmel küzdhessenek a negyeddöntőbe jutásért. A BL-ben Barys Pukhouski a leggólerősebb játékosuk, 86 találatával az ötödik helyen áll a góllövő listán, ami mindenképpen figyelemre méltó. (Momir Ilic egyébként mögötte a hatodik 78 góllal.) A fehérorosz irányító – aki 2013 és 2015 között Csurgón játszott – a legutóbbi nyilatkozatában elmondta, a Veszprém egy top csapat, világklasszis játékosokkal minden poszton, de nem fogják feladni a küzdelmet. Szerinte számukra a legjobb taktika egy ilyen jellegű meccsen az, ha egyszerűen csak élvezik a játékot. Úgy érzi, ha sikerül a saját játékukat játszani, akkor lehet esélyük.
Pukhouskira valamint a másik irányítóra, a litván Aidenas Malasinskas-ra is felhívta a figyelmet tegnapi nyilatkozatában Xavi Sabaté mester és Gulyás Péter is, továbbá kiemelték a klasszis orosz jobbátlövőt Sergey Shelmenkot és a rendkívül magas és erős védelmét az ukránoknak.

Az MVM Veszprém csapata a tegnap délutáni edzést követően indult el Veszprémből. Este Vecsésen szállak meg a fiúk, hogy aztán ma reggel 7:30-kor Kijevbe repüljenek Budapestről. A mai programban videózás és edzés szerepel este.

Nem utazott el a csapattal Isaias Guardiola, ugyanis a kölcsönbe érkezett spanyol jobbátlövő nem játszhat a Bajnokok Ligájában, mivel februárban pályára lépett egy francia bajnokin, így az EHF szabályai szerint nem szerepelhet már a mi színeinkben a BL-ben.

A veszprémi csapat eddigi története során összesen 32 BEK/BL nyolcaddöntőt játszott, a mérleg jelenleg 18 győzelem, 1 döntetlen és 13 vereség (ebből 11 idegenben).
(MVM-Veszprém)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek