Csatlakozás

BL: csodás döntetlennel búcsúztunk Párizsban

Férfi BL

BL: csodás döntetlennel búcsúztunk Párizsban

A vártnál sokkal közelebb álltunk a bravúrhoz. Nem csak a győzelem, a szegedi továbbjutás is erőteljesen benne volt a levegőben Párizsban, végül 30-30-as döntetlennel zárult a BL-negyeddöntő visszavágója, ami a PSG továbbjutását jelentette.

VELUX EHF Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók
Paris Saint-Germain Handball(francia)-MOL-Pick Szeged 30-30 (16-17)
Párizs,3200 néző. V.: Nikolics, Sztojkovics (szerbek).
Paris: Skof – Rémili 2, Abalo 4, L. Karabatic 5, N. Karabatic 4, M. Hansen 6, Gensheimer 4/3. Cs: Omeyer (kapus), Nielsen 1, Kounkoud, Narcisse 1, Stepancic 3.Edző: Zvonimir Serdarusic.
Szeged: Sierra – Sostaric 1, Balogh 8/3, Skube 3, Bánhidi 3, Gorbok 4, Källman 2. Cs: Sego (kapus), Thiagus Petrus, Gaber 1, Buntic, Bodó 4, Obranovic 3, Pedro 1, Zubai. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc.Hétméteresek: 3/3, ill. 6/3
Továbbjutott: a PSG, 60-57-tel.

Két sérült játékosunk közül az egyik felépült. Matej Gaberra számíthatott ma Juan Carlos Pastor vezetőedző, míg a vállsérüléssel bajlódó Alen Blazevicre nem.

Balogh Zsolt egészen elképesztő gólja nyitotta a találkozót, majd kapusunk, José Manuel Sierra parádés védéseivel folytatódott. Negyedóráig csak mi vezettünk, először 9-8-nál volt az előny a hazaiaknál. Gorbok és Balogh is jól lőtt távolról, de beállóból Bánhidi is veszélyes volt. A félidő derekán 14-17 állt az eredményjelzőn, innen gyorsan feljött a PSG, de mi mehettünk egygólos előnnyel a szünetre.

A Paris Saint-Germain kezdésével és Sierra ziccervédésével indult a második játékrész. Sajnos Szergej Gorbok megsérült a szünet előtt, így a második félidőben nem tudta vállalni a játékot. Bodó Richárd parádés átlövésgólokat lőtt, sem Skof, sem pedig Omeyer nem tallta a szegedi lövések ellenszerét. Szerencsénk is volt, a kapufák kifelé pattantak, Sierra továbbra is pazar formában védett.

A 40. percben már 25-21-re vezettünk, támadhattunk az ötgólos előnyért, azonban nem várt hibákat vétettünk. Bánhidi jogos kiállítása alatt ledolgozta hátrányát a PSG. Tízperces szegedi rövidzárlat végzetesnek bizonyult, a hazai megfordították az állást. A végén még összejött az egyenlítés a MOL-Pick Szeged számára, amely imponáló eredmény abban a csarnokban, amelyben a Barcelona, a Veszprém és a Flensburg sem tudott nyerni.

Juan Carlos Pastor, a MOL-Pick Szeged vezetőedzője: – Nagyon büszke vagyok a játékosaimra és a szurkolóinkra. 25-21-nél kulcspillanatokban vesztetünk labdákat, de tisztában kell lenni azzal, hogy néhány játékosunkat elveszítettük. A végén szerettük volna megnyerni a mecset. Ez az az út, amelyen tovább kell haladnunk.

Luc Abalo, a PSG játékosa: – Nagyon nehéz meccsre számítottunk, mert tudtuk, hogy a Szeged egy taktikus csapat. Sikerült felőrölnünk őket, koncentráltunk, az utolsó negyedórában megtörtük a MOL-Pick Szeged ellenállását. Gratulálok a Szegednek, nagyot játszottak.

(MOL-Pick Szeged)

FC Barcelona (spanyol)–THW Kiel (német) 23–18 (13–9)Továbbjutott: a Barcelona, 49–46-os összesítéssel.

Vardar Szkopje (macedón)–SC Flensburg-H (német) 35–27 (15–10)Továbbjutott: a Vardar, 61–51-es összesítéssel

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek