Csatlakozás

BL.Flensburg – Veszprém meccs előtti nyilatkozatok

Férfi BL

BL.Flensburg – Veszprém meccs előtti nyilatkozatok

Nem lehetetlen a győzelem.”

Az eddigi szezon egyik, ha nem a legfontosabb mérkőzésére készül az MVM Veszprém, amely Németországba látogat a hétvégén, hogy összecsapjon a jelenlegi csoportelső SG Flensburg-Handewitt csapatával szombaton 17:30-tól. A találkozót élőben közvetíti a Sport 1 csatornája. A csoportrangadót megelőzően Xavi Sabaté mestert, Cristian Ugaldet, Mikler Rolandot és Andreas Nilssont kérdeztük meg.

Xavi Sabaté: Mindenki tudja, hogy a Flensburg jelenleg az egyik legjobb formában lévő csapat Európában, és ebben a szezonban még senki sem tudott nyerni az ő otthonukban. Az első fordulóban például könnyedén nyertek a PSG ellen hét góllal. Az elmúlt időszakban visszatértek a korábban sérült játékosaink, és kimondottan jól játszik a csapatuk, főleg hazai pályán. Úgy gondolom, hogy nagyszerű meccs vár ránk, egy olyan találkozó, amelyen mindenki játszani szeretne. Azért megyünk oda, hogy nyerjünk. A győzelem kulcsa, mint mindig, a jó védekezés és a kapusteljesítmény lesz.

Cristian Ugalde: Nagy meccsre számítok. A Flensburg egy nagyon jó csapat, és ez a mérkőzés kimondottan fontos lesz mind a két fél számára a csoportelsőség megszerzése szempontjából. A Flensburg az utolsó fordulóban a PSG-vel játszik, így senki sem mehet biztosra. Ráadásul vereség esetén könnyen a harmadik helyen is zárhatjuk a csoportot, ami megnehezítené a dolgunkat a folytatás kapcsán. Éppen ezért száz százalékot kell nyújtanunk. Főleg védekezésben kell jól teljesítenünk, már csak azért is, mivel ez a mi játékunk alapja, és ha ezt jól csináljuk, akkor könnyű gólokat szerezhetünk, amivel elérhetővé válik a győzelem.

Mikler Roland: A Flensburg fantasztikus formában van. Nagyon gyors szélsőkkel rendelkeznek, ezt talán felesleges is mondani. Úgy gondolom, akkor lehet nagy problémának, ha könnyű labdákat adunk nekik – mint a Zagrebnek a második félidőben -, mert azt ők könyörtelenül ki fogják használni. Nagyon jó kapusuk van, akinek kiváló az összhangja a védelemmel, sokat videózik, éppen ezért meg kell próbálnunk minél változatosabban lőni neki. Tehát nagyon nehéz feladat vár ránk Flensburgban, de nem lehetetlen a győzelem. Úgy érzem, hogy a nehéz végkimenetelű Zagreb elleni meccsen tapasztaltakból még profitálhatunk is, mivel szerintem biztos, hogy egy gólon fog múlni a győzelem, de az remélhetőleg a mi javunkra. Azt látom a csapaton, hogy készen áll, és ezer fokon ég.

Andreas Nilsson: Magunk számára az elvárás nem is lehet más természetesen, mint a két pont megszerzése, azaz hogy nyerjünk. De tudjuk, hogy ez nagyon nehéz lesz. A Flensburg nagyon jól játszik otthon, és rengeteg hangos szurkoló támogatja őket a helyszínen, de úgy érzem jók az esélyeink. Keményen edzettünk a héten, jól felkészültünk, most már csak jól kell játszanunk, hogy meglegyenek azok a pontok. Személy szerint mindig jó érzésekkel látogatok a Flens Arenába, mivel – ha jól emlékszem – minden mérkőzésen nyertem ott, talán csak egyszer volt vereségben részem.
(MVM-Veszprém)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek