Csatlakozás

BL: kilenc góllal vertük a Kristianstadot

Férfi BL

BL: kilenc góllal vertük a Kristianstadot

Férfi kézilabda VELUX EHF Bajnokok Ligája, A csoport, 3. Forduló.
MOL-PICK Szeged–IFK Kristianstad (svéd) 36–27 (20–11)
Szeged, 3200 néző. V.: Vesovics, Mitrovics (montenegróiak).
Szeged: Sierra – Sostaric 2, Balogh 2, Skube 3/1/, Bánhidi 5, Gorbok 2, Källman 3. Cs: Sego (kapus), Gaber 3, T. Petrus 1, Sigurmannsson 4/1/, Bodó 7, Buntic 1, Blazevic, Zsitnyikov 2, Fekete B. 1. Edző: Juan Carlos Pastor.
Kristianstad: L. Larsson – Sörensen 3/1/, Lagergren 3, Lipovac 2, Gudmundsson 4, Freiman, Hallen 7. Cs: Kappelin (kapus), Jónsson 2, Henningsson 2, Nilsen 2, Arnarsson 2, Persson. Edző: Lars Olsson.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc. Hétméteresek: 5/2, ill. 1/1.

Szezonbeli első hazai Bajnokok Ligája-meccsén magabiztosan győzte le csapatunk a svéd IFK Kristianstadot: az újszegedi sportcsarnokban 20–11-es félidő után 36–27-re nyertünk. Harmadik csoportmeccsünkön ez volt a második sikerünk, négy ponttal állunk a tabellán.Bár a vendégek szerezték az első gólt, hamar fordítani tudtunk, Gorbok és Balogh találatával, majd Källman duplájával 4–2-re vezettünk. Gudmundsson lövésével lett 4–3. Kiválóan támadtunk, sorozatban születtek a szegedi gólok. 7–3-nál időt kértek a vendégek, ám ez sem állította meg a hengert, többek között Balogh Zsolt 250. szegedi BL-góljával 12–3-ra léptünk meg.Bodó hatalmas bombákat eresztett el, Sierra pedig kiválóan védett, többször is skandálta a nevét a közönség. 17–10-ről megint szegedi sorozat következett, Sigurmannsson az üres kapuba lőtt, Sostaric a szélről volt eredményes, Zsitnyikov pedig hatalmas lövésből talált be. 20–10-nél számolhatott a közönség, a szünetben pedig 20–11-et mutatott az eredményjelző.

A második félidőben a szezonban először kapott lehetőséget BL-meccsen Fekete Bálint. Felváltva estek a találatok, majd felzárkóztak a svédek: 28–23-nál már csak öt gól volt a különbség. Juan Carlos Pastor mindenkinek lehetőséget adott, folyamatosan cserélt a vezetőedzőnk – mivel a vezetésünket semmi nem veszélyeztette, bőven volt is erre lehetősége.Izgulni a hajrában sem kellett, szebbnél szebb hazai gólokkal és Sego védéseivel növeltük az előnyt. A végén 36–27-re nyertünk, a csapat legeredményesebb játékosa Bodó Richárd volt hét találattal.

Juan Carlos Pastor: – Szeretnék gratulálni a játékosoknak és a szurkolóknak, remekül teljesítettek a meccsen. Jól kezdtünk, védekezésben sok labdát szereztünk, pontosak voltunk – kivéve a hétmétereseket. Nehéz két félidőt ugyanolyan ritmusban játszani, főleg egy ilyen nehéz ellenféllel szemben, hiszen a skandináv stílusú, remek fizikai adottságú Kristianstad végigfutotta a hatvan percet. Örülök, hogy mindenki hozzá tudott tenni a játékunkhoz, és több felállást is kipróbálhattunk. Jól játszottunk, de hozzá kell tenni, hogy sokat kell még javulnunk a tavalyi teljesítmény eléréséhez.

Lars Olsson: – Az első percekben jól játszottunk, aztán azonban passzívvá váltunk, és Bodó nagy lövéseivel sem tudtunk mit kezdeni. A második félidőben megpróbáltunk felzárkózni, de nem tudtuk megnehezíteni a szegediek dolgát.

Bodó Richárd: – Védekezésben és támadásban is jól játszottunk, de gratulálok az ellenfélnek is, mert ennyivel nem voltunk jobbak ma. Vártam már, hogy több lehetőséget kapjak a BL-ben, és persze azt is, hogy gólerős játékkal segítsem a csapatot. Ezt szeretném folytatni. Kedden bajnokit játszunk Vácon, most az a legfontosabb, az azt követő, Vardar elleni, hétvégi BL-meccsre pedig biztosan kitalál majd valamit a Mister.

Viktor Hallen: – Ekkora különbség talán nem volt a csapatok között, de mivel nem működött a védekezésünk, nem lehetett esélyünk a győzelemre. Bár lőttem hat gólt, nem vagyok boldog, mert kikaptunk – lehet, hogy néhány helyzetben inkább passzolnom kellett volna.

(MOL-Pick Szeged)

Vardar Szkopje (macedón)–PPD Zagreb (horvát) 28–21 (13–10),Wisla Plock (lengyel)–Barcelona Lassa (spanyol) 30–37 (13–21),HBC Nantes(francia)-R.N.Lőwen(német)26-26(15-16)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek