Csatlakozás

ELINDULUNK A BL-BEN, HOGY MEGVALÓSÍTSUK AZ ÁLMAINKAT

Férfi BL

ELINDULUNK A BL-BEN, HOGY MEGVALÓSÍTSUK AZ ÁLMAINKAT

Szombaton 17.30-kor az első meccsünket vívjuk a VELUX EHF Bajnokok Ligája 2019-20-as idényében. A nyitó találkozón az újszegedi sportcsarnokban a spanyol Barcelona együttesét fogadjuk.

Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat! – ez a szlogenünk az idei szezonra. Régóta szeretnénk eljutni Kölnbe, a VELUX EHF Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Ez a célunk az idényben, hogy ott legyünk, együtt a kék táborral.

42 éve tart a nemzetközi szereplésünk. 1977-ben mutatkoztunk be az európai porondon. Repül az idő! Micsoda meccseket vívtunk eddig, és erre van kilátás a 2019-2020-as szezonban is. Brutálisan erős csoportba kerültünk, remek csapatokkal találkozunk.

Az élet azért képes furcsa dolgokra. 1977-ben is a spanyol Barcelona ellen kezdtünk a KEK-ben. Mi, a “kiscsapat”, amely azzal érdemelte ki az indulási jogot, hogy megnyertük a Magyar Kupát (akkor MNK), így ott lehettünk a mezőnyben. Itthon bombameglepetésre 27-22-re nyertünk a katalánok ellen. A visszavágón hatalmasat küzdöttünk és csak 15-13-ra kaptunk ki, és bejutottunk a negyeddöntőbe. Akkor még egészen más világot éltünk. A Délmagyarország legendás újságírója, Bagaméry László utazott el a csapattal, és vonalas telefonon késő este adta le a tudósítást. Izott a szerkesztőség vonala – azért ekkor még nem minden családban volt telefon -, és kérdezték a szurkolók, hogy mi lett az eredmény. Szájról szájra terjedt a Volán továbbjutása.

Az idei BL-szezon is Barcelonával indul. Hazájában uralja a bajnokságot, a kupát, mindent – nincs riválisa. A kerete bombaerős, minden poszton klasszisok erősítik. A csapat tagja egykori játékosunk, Thiagus Petrus, akit hihetetlen szeretet övezett Szegeden. Visszatér hozzánk, minden bizonnyal nagy taps fogadja majd.

A meccs előtt elbúcsúzunk majd a Nemzeti Sport újságírójától, Simon Józseftől, aki a nyáron hunyt el. Eljön a meccsünkre párja, Kata, csapatunk meghívta őt. A szegedi B-közép is készül, egy molinót feszítenek ki Simi bácsi emlékére.

Csapatunk szerdától már a Barcelona elleni meccsre készült. Bánhidi Bence visszatért, a Vác ellen játszott, gólt szerzett, rendbe jött. Minden esély megvan arra is, hogy Dmitrij Zsitnyikov ott legyen a pályán. Alen Blazevic és Stefán Sigurmannsson viszont biztos, hogy nem tud játszani.

Három játékosunk izgalommal várja a katalánok elleni összecsapást,:Luka Stepancic és Bogdan Radivojevics először szerepel kék mezben a BL-ben, míg Rosta Miklós ha pályára lép, akkor először játszik az európai topligában.

Pénteken 15 órától az újszegedi sportcsarnok pénztárában elővételben lehet állójegyet vásárolni.
A meccs előtt pedig az aulában a csapat új mezét és csapatsálját is meg tudják vásárolni a szurkolók.
A találkozót csapatunk honlapján élő szöveges tudósítással közvetítjük.

Közeledik a kezdés, az első meccs! Mindenkinek hevesebben ver a szíve, mert a BL-ben pályára lépni mindig különleges dolog. És ne feledje senki: Elindulunk a BL-ben, hogy megvalósítsuk az álmainkat!
(MOL-Pick Szeged)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

 • Férfi BL

  Sikerek a Bl-ben

  Szerző

  Férfiak, Bajnokok ligája,Csoportkőr 10. Forduló A-csoport: Mol-Pick Szeged–PPD Zagreb (horvát) 33–23 (14–7).B-csoport:RK Vardar(északmacedón)–Telekom Veszprém 29–38 (15–22)...

 • A bajnokok ligájában a hétvégén mindkét magyar csapat pályára lépett. A Veszprém szombaton Fehéroroszországban játszott és végre nyertek idegenben.A sikerhez Cupara kapus teljesitménye fontos volt. A bajnokok ligájában a hétvégén mindkét magyar csapat pályára lépett. A Veszprém szombaton Fehéroroszországban játszott és végre nyertek idegenben.A sikerhez Cupara kapus teljesitménye fontos volt.

  Férfi BL

  Magabiztos győzelmek

  Szerző

  A bajnokok ligájában a hétvégén mindkét magyar csapat pályára lépett. A Veszprém szombaton Fehéroroszországban játszott és...

 • Férfi BL

  Sikeres Szeged, Veszprém vereség

  Szerző

  A férfi bajnokok ligájában, mindkét csapatunk pályára lépett. A szegediek otthon ismét telt ház elött fogadták...

 • Férfi BL

  Visszatérünk Kölnbe

  Szerző

  Férfi Bajnokok Ligája, negyeddöntő,visszavágó Telekom Veszprém–SG Flensburg-Handewitt (német) 29–25 (17–13) Veszprém: Sterbik, Mikler – Manaskov 1,...

 • Férfi BL

  A férfi Bl. párosítása a 8 közé jutásért

  Szerző

  Kialakult az előzetesen elkészített szabályok szerint, a férfi Bl-ben, hogyan folytatják a csapatok. Most már oda-visszavágós...

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek