Csatlakozás

Győzelemmel zártuk az évet a BL-ben

Férfi BL

Győzelemmel zártuk az évet a BL-ben

Férfi Bajnokok Ligája. A-csoport,9.forduló.

Bjerringbro-Silkeborg(dán) – Telekom Veszprém 24:29 (9:15)
Silkeborg,2100 néző.V.:Nikolov,Nacsevski(makedonok)

Bjerringbro-Silkeborg: Fradsen, Rasmussen – Thomsen, Nielsen 2, Lassen, Hansen 2, Skube 5, Orsted, Kier, Olsen, Espersen 3, Markussen 4, Hundsrup, Klitgaard 5, Jensen, Knudsen 3.Edző:Peter Bredsdorff-Larsen
Veszprém: Mikler – Iváncsik 3, Schuch, Ilic 7, Gajic 5 (5), Nilsson, Nagy L. 4, Kopljar 1, Marguc 3, Chema 1, Terzic 1, Sulic 3, Lékai 1, Ligetvári.Edző:Xavi Sabaté
Kiállítások: 6 perc ill. 12 perc.Hétméteresek: : 5/3 ill. 6/5.

Xavi Sabaté: Nagyszerű élmény volt ebben a remek hangulatú arénában játszani, egy nagyon jó csapat ellen. Akárcsak 3-4 héttel ezelőtt, most is keményen készültünk ellenük, hiszen nagyon tiszteljük őket. A győzelmet elsősorban az első félidei játékunknak köszönhetjük, amikor is nagyon jól védekeztünk, és ebből könnyű gólokat szereztünk a leindítások végén. A második játékrészben azonban keményen küzdött a hazai csapat, és feljöttek 21:22-re is, de jól reagáltunk erre, és ismét nagyobb előnyt tudtunk kialakítani a jó védekezésünknek, majd az azt követő futásoknak köszönhetően. Ez nagyon fontos dolog a számunkra. Nagyon örülünk a két pont megszerzésének.
Gasper Marguc: Nagyon nehéz félév van mögöttünk, hiszen három ligában is helyt kell állnunk, nagyon sok meccsen vagyunk túl. Lehet, hogy gyűjthettünk volna néhány ponttal többet, de mérkőzésről mérkőzésre koncentrálunk, és örülök, hogy ma sikerült nyernünk. Tudtuk, hogy egyik nagy csapatnak sem volt könnyű dolga itt, éppen ezért nagyon alaposan készültünk erre a találkozóra. Úgy gondolom, hogy jól végrehajtottuk az edzőnk taktikai utasításait, habár való igaz, hogy az első félidőben sokat segített a kapusunk teljesítménye. A második játékrészben a hatról egy gólra felzárkózott a hazai csapat, ám mi tudtunk fordítani a játék képén, és megnyertük a meccset. Örülünk a ma megszerzett két pontnak.
Peter Bredsdorff-Larsen: Gratulálok a Veszprémnek a megérdemelt győzelemhez! Ők egy nagyon jó csapat, tele erős és nagyszerű játékossal. Ahhoz, hogy pontokat szerezzünk az ilyen meccseken, a határaink felett kell teljesítenünk. Az első félidőben a kapusteljesítmény jelentette a különbséget, ráadásul minden lehetőségért keményen meg kellett küzdenünk. A második játékrészben ismét megmutattuk, hogy milyen erősek vagyunk mentálisan, és visszaküzdöttük magunkat 21:22-re. Ám ekkor ismét megmutatta a Veszprém, hogy magasabb szintet képvisel, és a döntő szituációkban jobban teljesített. Összességében örülök a mutatott játéknak, hiszen két meghatározó védőjátékosunk nélkül, egy más védelmi felállásban is ismét bebizonyítottuk, hogy helyünk van az „A” csoportban. Harcolunk tovább, megpróbáljuk megragadni majd a következő lehetőséget a Plock ellen, és küzdünk azért az álmunkért, hogy bejussunk a nyolcaddöntőbe.
Kristian Klitgaard: Úgy gondolom, hogy jól játszottunk az idei Bajnokok Ligája szezon első találkozóin, minden csapat ellen keményen harcoltunk. Az igazán fontos meccseink a Plock és a Schaffhasuen ellen voltak. Örülök az első kilenc meccsen mutatott játékunknak. Az újévben is folytatni fogjuk a küzdelmet a nyolcaddöntőbe jutásért.
(Veszprém)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek