Csatlakozás

Kétgólos siker a Breszt ellen

Férfi BL

Kétgólos siker a Breszt ellen

Bajnokok Ligája, B-csoportkőr, 5. Forduló.

MOL-Pick Szeged – Meskov Breszt (fehérorosz) 24 –22 (11–10)

Szeged,3200 néző. V: Pandzics, Mosorinszki (szerbek).

MOL-Pick Szeged: Sego – Sostaric 2, Buntic 2, Skube, Bánhidi 1, Bodó 3, Källman 3. Cs: Sego (kapus), T. Petrus, Blazevic, Obranovic 2, Balogh 9/6, Gaber 2, Bóka, P. Rodríguez, Zubai. Edző: Juan Carlos Pastor.

Breszt: Pesic – Jurinok, Dzsamali 2, Babichev, Kristopans 2, Silovics 3, Nyikulenkov 1. Cs: Sztojkovics 4, Prodanovics, Atman 4/1, Sumak, Vukics 3, Tioumentsev, D. Rutenka 2, Osztrusko 1. Edző: Szergej Bebesko.

Kiállítások: 8, ill. 10 perc. Hétméteresek: 7/6, ill. 1/1

Megszereztük első hazai győzelmünket az idei BL-kiírásban. Kiélezett csatában, kétgólos győzelmet arattunk a fehérorosz Meskov Brest ellen.
Idegesen kezdett mindkét csapat támadásban, de védekezésben hozták az elvárhatót. Sierra és Pesic is többször védeni tudott. Az első 10 percben nem rendeztek gólparádét a felek, Buntic sikeres lerohanása után 3–2 állt az eredményjelzőn. A MOL-Pick Szegedben a cserék hozták meg az átütő erőt, Balogh négy góljával kiemelkedett, még az időn túli rontott büntetőjének ellenére is. Öt minutummal a szünet előtt már vezettünk négy góllal is (10–6), azonban három gólt ledolgozott hátrányából a fehérorosz csapat.

Amilyen kiélezett csatával végződött az első, olyannal folytatódott a második játékrész. Az előny mindig nálunk volt, de ez 1-2 gólnál nem volt több. Az utolsó negyedórában már egyszer sem egyenlített a Breszt, de végig ott loholtak a Szeged nyakában, de Bodó bombagólja nagyot szólt, valamint tartást adtak együttesünknek Balogh magabiztosan értékesített hétméteresei is. A vége vastaps és kétgólos szegedi siker!

Juan Carlos Pastor: – Fontos volt, hogy nyerjünk, mert egy hosszabb szünet jön most a BL-ben. Nagy nyomás alatt játszottunk, muszáj volt megszereznünk az első hazai győzelmünket. Az első félidő végén volt pár hibánk, amit ilyen szinten nem szabad véteni, ezzel jött vissza a meccsbe a Breszt. Kemény összecsapás volt, amelyen a védekezésünk közepe kiválóan működött. Nem játszottunk olyan jól, mint a Kielce és a Vardar ellen, de a sok munka így is két pontot eredményezett.

Szergej Bebesko: – Megérdemelten nyert a Szeged, gratulálok nekik, de a saját csapatomnak is, mert jó meccset játszottunk. Csak huszonkét gólt szereztünk, ennyivel nehéz nyerni idegenben. Próbáltunk gyorsan kézilabdázni, sokat cseréltem, ez az első félidőben, támadásban működött is, de a másodikban a szegedi szurkolók olyan hangulatot teremtettek, hogy a játékosaim megijedtek, és pontatlanná váltak. Jó tapasztalatszerzés volt a találkozó.

Stas Skube: – Boldog vagyok, hogy mindkét pontot megszereztük ezen a nehéz találkozón. Nem most játszottunk a legjobban, de a győzelem volt a lényeg, és ez össze is jött.

Rajko Prodanovics: – Furcsa volt négy év szegedi játék után ellenfélként visszatérni. A huszonkét gól tényleg kevés idegenben, ez dönthetett. Ez volt a harmadik meccsünk idegenben, talán a sok utazás is közrejátszott abban, hogy nem játszottunk tökéletesen. (MOL-Pick Szeged)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek