Csatlakozás

Matke: “Jó úton járunk”

Grundfos Tatabanya

Férfi BL

Matke: “Jó úton járunk”

A Tatabánya legyőzte a Zágrábot A Bajnokok Ligája résztvevő és a SEHA-liga döntős zágrábiakra mintegy négyszázan voltak kíváncsiak. A hazai kék-fehérek, a hajrában már a közönség vastapsától kísérve látványos és magabiztos győzelmet arattak nagynevű riválisukkal szemben.

Grundfos Tatabánya KC – RK Zagreb (horvát) 35-27 (19-10)
Tatabányai góllövők: Székely B. 8, Grigoras 5, Bozsovics, Vujovics, Harsányi 4-4, Leimeter, Juhász Á. 3-3, Ilyés 2, Dénes, Szöllősi Sz.

A horvát együttesből páran ugyan sérüléssel bajlódtak, néhányan pedig az olimpián hazájuk színeit képviselik, ám így is jó néhány remekül csengő név volt az ellenfél gárdájában. Köztük például a világklasszis beállós, Igor Vori.
Az már a hetedik percben kiderült, hogy nem barátságos meccsre érkeztek a csapatok és a szurkolók. A vendégek védője ugyanis úgy taglózta le a tatabányai Vujovicsot, hogy az csak nyekkent. A zágrábi játékosnak azonnal piros lapot mutatott fel a játékvezető. Ettől azonban nem juhászodott meg a horvát csapat, ehhez az kellett, hogy Szöllősi Balázsék olykor ízekre szedje szét őket támadásban. A mieink már az első félidőben is sok labdát szereztek, így sok „könnyű” indításgólt szereztek. Ezért a két társaság között fokozatosan nőtt a különbség.
Térfélcsere után igazi éleslövészetté alakult a felkészülési meccs. A játékosok jóformán nem is töltöttek csak tüzeltek, de a kék-fehérek tűzerőben is felvették a zágrábiakkal, és a végén megérdemelten nyertek.
Szombaton, 16 óra 30-kor ismét összecsap a két együttes a Földi Imre Sportcsarnokban.

Matics Vladan: – Úgy gondolom, van még egy hónapunk, hogy még jobbak legyünk. Jó úton járunk, pedig talán még egyszer sem tudtunk komplett kerettel pályára lépni. Most éppen Vranjes hiányzott. A támadásaink már elég hatékonyak, de a jövő heti edzéseken, remélem már teljes csapattal, a védekezés gyakorlására fektetjük a fő hangsúlyt. Úgy érzem, ott még vannak hiányosságaink. De ez érthető, hiszen sok új játékosnak kell „összeszoknia”.

(Tatabánya)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek