Csatlakozás

Nagyot küzdött a Veszprém, de a PSG a döntős

Nagyot küzdött a Veszprém, de a PSG a döntős

Férfi BL

Nagyot küzdött a Veszprém, de a PSG a döntős

Elképesztő küzdelmet hozott a férfi Bajnokok Ligája FINAL4-ban a Veszprém-PSG elődöntő, ám egy góllal a francia csapat győzött. A magyar együttes a Barcelonával találkozik bronzéremért.

Férfi Bajnokok Ligája FINAL4, Köln, elődöntők:
TELEKOM VESZPRÉM-PSG HANDBALL(francia) 26-27 (11-11)
19000 néző.V.: Nacsevszki, Nikolov (macedónok).
Veszprém: Alilovic, Mikler (kapusok), Blagotinsek 2, Chema Rodriguez, Gajic 4 (4), Iváncsik G., Ilics 1, Lékai 3, Marguc 5, Nagy L. 6, Nilsson 2, Palmarsson 1, Schuch, Sulic 1, Terzics, Ugalde 1 (1). Edző: Xavi Sabaté.
PSG: Omeyer, Skof (kapusok), Abalo 2, Accambray, Barachet, Gensheimer 7 (2), M. Hansen 7 (1), L. Karabatic 1, N. Karabatic 1, Kounkoud, Möllgaard, Nahi, Narcisse 3, J. Nielsen 2, Rémili 3, Stepancic 1. Edző: Zvonimir Serdarusic.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc. Hétméteresek: 6/5, ill. 5/3.

Fantasztikus két góllal kezdte a mérkőzést a Veszprém, előbb Nagy László adott remek passzt Sulicnak, majd Ilics Margucnak, jól kezdte tehát a magyar együttes az elődöntőt. Ilics és Sulic kapufáit követően gyors kontrákból szerzett gólokat a PSG. Hiába védekeztek jól Nagy Lászlóék, a támadásokba több hiba is csúszott. Vezetett a francia együttes, óriási küzdelem folyt a pályán a kapuk előtt, 9-9-nél pedig a 27. percben utolérte ellenfelét Xavi Sabaté csapata. Hansen találatával egy góllal vezetett a Párizs szünet előtt, amikor időt kért a Veszprém. Lékai egyenlített, így döntetlennel fordultak a csapatok.

Szünet után felváltva estek a gólok, majd 15-14-es magyar vezetést követően Nagy pihenőt kapott, és három párizsi gól, és veszprémi időkérés következett. A csapatkapitány 19-16-nál tért vissza, Alilovic büntetőt védett, majd Marguc talált be nehéz helyzetből, zárkózott a magyar csapat. Palmarsson remek labdákat adott a beállóknak, Blagotinsek révén az 50. percben egyenlített a bajnokcsapat. Az utolsó öt percre fordulva kettővel vezetett a PSG, majd Gajic lőtt gólt büntetőből. Nilsson két perces büntetés kapott, de Mikler hárította Hansen hetesét. Hátrányból nem tudott betalálni a Veszprém, de Nikola Karabatic nagyon fontos pillanatban szerezte meg első gólját két perccel a vége előtt. Időkérést követően Nagy László betalált, majd Mikler védett. Az egyenlítésért támadtak Lékaiék, de hét mezőnyjátékossal sem sikerült helyzetet kialakítani, így fantasztikus meccsen a PSG jutott a döntőbe. A Veszprém a Vardar elleni 2. elődöntőben vereséget szenvedő Barcelonával találkozik a 3. helyért.

HC VARDAR(macedon)-FC BARCELONA LASSA(spanyol) 26-25 (12-11) 19000 néző.

Június 4., vasárnapi műsor:A 3. helyért:15:15 Telekom Veszprém-FC Barcelona Lassa.Döntő:18:00 PSG Handball-HC Vardar

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek