Csatlakozás

Veszprém – Kiel meccs előtt

Férfi BL

Veszprém – Kiel meccs előtt

A Kiel elleni meccseink mindig nagyon kemények és kiegyenlítettek.”

Szombaton 17:30-tól Bajnokok Ligája rangadót rendeznek a Veszprém Arénában. A Telekom Veszprém ellenfele ugyanis az THW Kiel lesz, amely az előző három BL kiírásban az elődöntőbeli ellenfelünk volt. Az összecsapást élőben közvetíti a Sport1 csatornája. A találkozó kapcsán Xavi Sabaté vezetőedzőt, Mirko Alilovicot, Cristian Ugaldét és Chema Rodríguezt kérdeztük meg.

Xavi Sabaté: Nagyon nehéz lesz a szombati Kiel elleni mérkőzés, de bízom a csapatban. Van mit javítani a korábbi mérkőzésekhez képest, különösen védekezésben. Meglátjuk, hogy Nagy Lászlóval, vagy nélküle áll-e fel az együttes, de megpróbáljuk a legjobbat kihozni magunkból. Ha esetleg nem számíthatunk rá, akkor Ancsin, Kopljar és Gulyás is a rendelkezésünkre áll és helyettesítheti őt. Bíznunk kell magunkban és egymásban, de szükségünk lesz a Veszprém-drukkerekre is, akik a legjobbak a világon. Kérek mindenkit, aki az Arénába jön, hogy támogassa a csapatunkat, mivel most nagyon nagy szükségünk lesz rájuk. Ha hiányzik egy fontos játékos, vagy hiányoznak fontos játékosok, akkor másoknak kell eggyel előrébb lépniük, és ezzel együtt még nagyobb buzdításra is szükség van a szurkolók részéről.
Mirko Alilovic: Az elmúlt években is nagy meccseket játszottunk a Kiellel, de idén talán még nehezebb lesz, mint tavaly volt, hiszen akkor sok sérültjük volt, míg most teljes a keretük, tizenhat játékossal dolgozhatnak. Megerősítették a csapatukat a nyár folyamán, szóval nagyon óvatosnak kell lennünk. Több fontos játékosunk is sérüléssel küszködik, nem vagyunk tehát 100%-os állapotban. De nincs mit tenni, keményen kell dolgoznunk és a lehető legjobban felkészülni a hétvégi meccsre. A Veszprém Arénában fogunk játszani, ahol nem kaptunk ki az elmúlt négy évben. Ez a statisztika nagyon fontos számunkra. Mindent meg fogunk tenni, hogy a szombati találkozó után is elmondhassuk ezt magunkról.
Cristian Ugalde: A Kiel nagyon jó csapat, amit alátámaszt a Párizs elleni győzelmük is. Azon a meccsen nagyon jól játszottak a Final4-ba jutás egyik legnagyobb várományosa ellen. A Kiel elleni meccseink mindig nagyon kemények és kiegyenlítettek. Tavaly itthon nyertünk eggyel, idegenben veszítettünk eggyel, a Final4-ban pedig döntetlen volt az eredmény a rendes játékidő végén. Most is hasonlóan szoros meccsre számítok. Bárcsak mondhatnám, hogy könnyű meccs elé nézünk, de az nem lenne igaz. Ez a csoport nagyon nehéz, minden egyes mérkőzésen egy-két gólos különbség van csak a csapatok között. Egy biztos, keményen felkészülünk erre az összecsapásra, és mindet megteszünk majd a két pont megszerzése érdekében. A múlt hévégi találkozónkhoz képest fontos lesz, hogy minél több sérültünk visszatérjen és feljavuljon a védekezésünk, amely nem működött Plockban túl jól. Nagyon nehéz meccsek következnek most számunkra a Bajnokok Ligájában, amelyeken a lehető legtöbb pontot kell begyűjtenünk, különösen itthon, annak érdekében, hogy később minél tovább juthassunk.
Chema Rodríguez: A Kiel nagyon sokat fejlődött az elmúlt időszakban, a védekezésük kemény, a kapusaik pedig kiválóak. Figyelnünk kell arra, hogy a támadásaink során ne le legyen sok eladott labdánk, mivel ezeket a hibákat a gyors leindításaikkal meg fogják büntetni. De ugyanez lesz a helyzet, ha a kapusaik védenek a pontatlan lövéseink végén. Annyi könnyű gólt próbálnak majd szerezni, amennyit csak lehet. Az új, fiatal játékosaik, mint például Lukas Nilsson és Nikola Bilyk nagy erősítések voltak számukra, magas szinten játszanak. De nem is az a fontos, hogy valaki fiatal vagy idős, hanem az, hogy milyen jól játszik, márpedig ezek a srácok nagyon jók.
(Telekom Veszprém)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek