Csatlakozás

Visszatér Veszprémbe a Bajnokok Ligája!

Férfi BL

Visszatér Veszprémbe a Bajnokok Ligája!

Szombaton az SG Flensburg-Handewitt csapatát fogadja a Telekom Veszprém a VELUX EHF Bajnokok Ligájában. A meccs 17:30-kor kezdődik a Veszprém Arénában, és a Sport 1 16:45-től élőben közvetíti.

Ljubomir Vranjes régi csapata érkezik Veszprémbe, így az amúgy is érdekes összecsapás még pikánsabbnak ígérkezik. Az egymás elleni örökmérleg is ezt támasztja alá, hiszen az eddigi 8 találkozóból 4 veszprémi és 3 flensburgi győzelem született. Emellett a két csapat egy döntetlent is játszott, ami a tavalyi BL szezon nyitómeccsén született Németországban. Akkor 24:24 lett a végeredmény. A visszavágón, itthon, már sikerült megverni őket, 34:28-ra. A hazai találkozón Momir Ilic 9 gólig jutott, Andreas Nilsson, Nagy László, Lékai Máté és Gasper Marguc pedig egyaránt 5 gólt szereztek.
A németek a tavalyi Bajnokok Ligája szezonban a negyeddöntőig meneteltek, ahol a későbbi győztes Vardar Szkopje búcsúztatta őket kettős győzelemmel. Legjobb góllövőik a mögöttünk hagyott szezonban Andreas Eggert és Hampus Wanne volt, mindketten 50 gólt szereztek. Idén azonban hozzánk hasonló, jó rajtot vettek, és 30:27-re legyőzték az Alborgot. Holger Glandorf 8 gólt szerzett.

A nyáron érkezett a csapathoz Rasmus Lind a TTH Holstebrotól, Simon Jeppsson a Lugi Lundtól, Marius Steinhauser a Rhein-Neckar Löwentől és Magnus Rød a Baekkelaget Handball Elite-től. A távozók között szerepel a már említett Ljubomir Vranjes vezetőedző, valamint Andreas Eggert Skjernbe szerződött, Bogdan Radivojevic a Löwenhez igazolt, Petar Djordic a Meshkov Breszt játékosa lett és Johan Jakobsson a Savehofba tette át székhelyét. A csapat új vezetőedzőjének Vranjes korábbi segítője, Maik Machulla lépett elő.

A Bundesligában jelenleg harmadik helyen áll szombati ellenfelünk. Mérlegük 6 mérkőzésen 4 győzelem és két vereség. Kikaptak a Hannovertől és a Lipcsétől, azonban sikerült legyőzniük a friss bajnok Löwen csapatát. Utoljára a Melsungen ellen léptek pályára csütörtökön, és 30:25-re nyerni tudtak. Legjobb góllövőjük ebben a szezonban Holger Glandorf, aki ezen az öt meccsen 42 gólt szerzett. Szorosan mögötte Rasmus Lauge Schmidt áll szintén 42 találattal.
(Veszprém)

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi BL

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek