Csatlakozás

Biztos győzelem, ott leszünk az Eb-n!

Férfi EB

Biztos győzelem, ott leszünk az Eb-n!

Bizonytalanabb kezdés után 12 gólos győzelmet aratott a magyar férfi válogatott Lettországban, így a vasárnapi, hollandok elleni mérkőzéstől függetlenül kijutott a horvátországi Európa-bajnokságra.

Férfi Eb-selejtezők, 1. csoport, 5. forduló

LETTORSZÁG-MAGYARORSZÁG 23-35 (9-15)
Valmiera, 700 néző.V.: Kristiansen, Pettersen (norvégok).
Lettország: Tihanovs, Puri?š (kapusok), Dude 4, Jurdžs 5, Kiršteins 1, Kreicbergs, Kurzemnieks, Leja 3, Libergs 2, Lielais 1, Meikš?ns, Pančenko 1, Pi?puks 3, Strazdi?š, Trifanovs 3, Veršakovs. Szövetségi kapitány: Armands Uščins.
Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 1, Bánhidi 1, Bodó 2, Fekete B. 1, Győri 4, Iváncsik T. 3 (1), Juhász 7 Lékai 4, Ligetvári, Schuch 2, Szeitl, Szita 1, Tóth A. 2, Vilovski 7. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Kiállítások: 10, ill. 12 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 2/1.

A mieink a Mikler – Iváncsik, Ancsin, Lékai, Bánhidi, Bodó, Juhász csapattal kezdték a találkozót, védekezésben pedig Vilovski és Ligetvári váltotta Lékait és Bodót. Hamar emberelőnybe kerültünk, de gól nem született. Az első gólt a lettek szerezték a kezdetektől fogva lassú találkozón a 8. percben, majd Ancsin végre betalált a mieinktől is. 3-1 után aztán feljavult a magyar támadójáték, és 6-5-re már mi vezettünk. Ezt követően a lettek rendszeresen hét mezőnyjátékossal támadtak, amit a magyar védelem kihasznált, és szünetben már hat góllal vezettünk.

A második félidőben Fazekas érkezett a kapuba, lehetőséget kapott Fekete is, az első gólt pedig Bánhidi szerezte. A lettek a 7 a 6 elleni játékot erőltették, de ebből rendre üres kapus magyar gól született, így eloldalúvá vált a találkozó, a fiatalok is lehetőséget kaptak, így végül 12 góllal győzött a magyar csapat és kijutott a januári horvátországi Európa-bajnokságra.

6. forduló:
Június 18. 19:15: Magyarország-Hollandia (tv: M4 Sport)
Június 18. 20:15: Dánia-Lettország

Az Eb-selejtezőcsoport állása: 1. Dánia 9 p, 2. Magyarország 7 p, 3. Hollandia 4 p, 4. Lettország 0 p

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja jut ki a 2018. január 12-28. között Horvátországban sorra kerülő Európa-bajnokságra.

A mérkőzés előtt: Miután Dánia szerdán 36-24-re győzött Hollandiában, biztossá vált a skandinávok csoportelsősége, valamint az is, hogy a magyarok egy lettországi sikerrel az utolsó forduló eredményétől függetlenül bebiztosítanák Eb-részvételüket. Bár a mieinknél Nagy László nem utazott el a csapattal (a hollandok elleni vasárnapi mérkőzésen pályára lép), a lettek legjobb játékosa, a Meskovból a friss BL-győztes Vardarhoz igazoló Dainis Kristopans sincs ott a baltiak keretében.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek