Csatlakozás

Biztos győzelem Szlovákia ellen

Csoknyai István szövetségi kapitány bemutatkozásán magabiztos, nyolc gólos győzelmet aratott a magyar férfi válogatott Szlovákia ellen Eb-selejtezőn.

Férfi EB

Biztos győzelem Szlovákia ellen

Csoknyai István szövetségi kapitány bemutatkozásán magabiztos, nyolc gólos győzelmet aratott a magyar férfi válogatott Szlovákia ellen Eb-selejtezőn.

Férfi Európa bajnoki selejtező
forduló, 7. csoport MAGYARORSZÁG-SZLOVÁKIA 30-22 (16-9)
Érd, 2000 néző.V: Vaidas, Mindaugas.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Ancsin 3, Balogh 4 (1), Bánhidi 6, Bartók, Bodó 3, Bóka 5, Faluvégi, Hornyák 3, Ilyés, Juhász 1, Lékai 4, Ligetvári, Schuch 1, Sipos. Edző: Csoknyai István.
SZLOVÁKIA: Paul, Shejbal, Zernovic (kapusok), Balaz, Briatka 1, Duris 2, Hruscak 1, Kalafut 1, Kancel, Mikita 1, Petro, Rabek, Slaninka 5, Stranovsky 7 (4), Urban 3, Volentics 1. Edző: Jensen Heine Ernst.
Kiállítások: 8, ill. 6.Hétméteresek: 1/1, ill. 5/4.

A csoport másik mérkőzése: Oroszország-Olaszország 34-20 (18-7)

A mérkőzés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség köszöntötte az 50. válogatottságát ünneplő Bánhidi Bencét és Bodó Richárdot, illetve a 25. alkalommal címeres mezben szereplő Székely Márton.

Hornyák szerezte az első gólt, majd Bánhidi volt eredményes. Mikler remekelt és beállónkat sem tudták tartani, így 5-1-gyel kezdtünk. Ezt követően több magyar lehetőség kimaradt, 6-5-re zárkózott föl az ellenfél, majd Schuch szerzett gólt lerohanásból. Sipos, Balogh és Ilyés is lehetőséget kapott, Bodót pedig nagy gólját követően kapott pihenőt húsz perc után. Lékai eredményes közbelövései után 14-9-nél a 26. percben kértek időt a vendégek. A különbség tovább nőtt, szünetben hét góllal, magabiztosan vezettek a mieink.

A 2. félidőre Székely érkezett a magyar kapuba, a mieink pedig folytatták lendületes játékukat, így 7-8 gól körül stabilizálódott a magyar előny. A hajrára mindkét oldalon csökkent a koncentráció, így a különbség nem változott, magabiztosan győzött a magyar válogatott. Folytatás szombaton Olaszországban.

Csonyai István: – A csapat jó teljesítményt nyújtott, stabil volt a védekezésünk, kicsit a kontrajátékunk akadozott, de Lékai remek irányítójátékával jók voltunk támadásban is. Készülünk tovább, nyernünk kell Olaszországban is.

Lékai Máté: – Úgy érzem, jól játszottunk, jól felkészültünk a 7-6 elleni játékra, az átlövőkre, támadásban pedig keveset hibáztunk, így biztos lett a győzelem.

Heine Jensen: – Gratulálok a magyaroknak. Igyekeztünk mindent megpróbálni ma, de ez ennyire volt elég, de nem voltunk elég jók támadásban, a kapusteljesítményünk sem volt megfelelő.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek