Csatlakozás

Biztos siker Lettország ellen

Férfi EB

Biztos siker Lettország ellen

Végig vezetve, remek védőmunkával nyolc góllal győzte le Lettországot a magyar férfi válogatott Nyíregyházán a 2018-as Európa-bajnokság selejtezőinek 1. fordulójában. A mieink vasárnap Hollandiában folytatják a sorozatot.

Férfi Eb-selejtező, 1. csoport, 1. forduló:
Magyarország-Lettország 24-16 (11-6)
Nyíregyháza,2800 néző.V.: Johansson, Kliko (svédek).
Magyarország: Bartucz, Fazekas (kapusok), Ancsin 3, Bánhidi, Balogh 2, Császár 1, Gulyás 1, Harsányi 8 (5), Ilyés 1, Iváncsik G. 1, Jamali 1, Juhász 1, Lékai 2, Nagy K. 1, Schuch, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Lettország: Kugis, Kuksa (kapusok), Dude, Gutmanis 1, Juzups, Kreicbergs, Lazdins, Leja 1, Libergs, Lielais 4, Pavlovics 4 (2), Politers 2, Trifanovs 2, Tuminskis, Versakovs 2. Szövetségi kapitány: Ugis Vikstrems.
Kiállítások: 6, ill. 12 perc. Hétméteresek: 5/5, ill. 2/2.

Teljes telt ház előtt, remek hangulatban kezdődött meg Nyíregyházán a magyar-lett Eb-selejtező. A mieink első négy góljából kettőt a nyíregyházi Harsányi Gergely szerzett, tovább fokozva a hangulatot. Az első negyedóra végére négy gólos előnybe kerültek a mieink (7-3), köszönhetően a többi között Fazekas bravúrjainak is. Lékait Császár, Ancsint pedig Balogh váltotta, miközben Ilyés védekezésben és támadásban egyaránt pályán volt. 8-3-at követően a lettek időt kértek, majd a helyenként csapongó játék nyomán a mieink nem tudták tovább növelni előnyüket, így Xavi Sabaté is letette a T-betűt a 28. percben. Harsányi büntetőből elért találata nyomán 11-6-tal vonultak pihenőre a csapatok.

Szünetben a Magyar Kézilabda Szövetség köszöntötte a nyáron B-csoportos Európa-bajnokságot nyert magyar férfi ifjúsági válogatottat.

A második félidőt a frissen beálló Bartucz védése és Ancsin egész pályás – üres kapura lőtt – gólja vezette be. A magyar csapat védekezése folyamatosan magas színvonalú volt, és amikor támadásban megrázták magukat a mieink, azonnal látványos gólokat tudtak szerezni. A 45. percben Zubai Szabolcs bokája megsérült, így ápolni kellett. A magyar válogatott kényelmes sikerét nem fenyegette veszély, a hajrában az újonc Juhász Ádám is betalált. Biztos sikert láthatott a lelkes közönség az amatőr lettekkel szemben.Vasárnap a mieink Hollandia otthonában folytatják a selejtezősorozatot.

Xavi Sabaté szövetségi kapitány: – Nehéz mérkőzés volt, mivel június óta először találkozott a csapat, és két edzéssel a hátunk mögött léptünk pályára. Kemény BL-sorozat után áll a játékosok többsége, kisebb sérülésekkel is bajlódnak a fiúk, ezért is vagyok büszke rájuk, és örülök a biztos győzelemnek. Két kulcsjátékosa hiányában tudtuk, hogy a lett válogatott lassú lefolyású támadásokat fog vezetni, ezért nekünk kevesebb időnk volt visszatámadni, ez magyarázza, hogy csak 24 gólt tudtunk dobni. Sok időnk nincs, de igyekszünk a hollandok elleni meccsig előre lépni.

Harsányi Gergely: – Örülök a győzelemnek, egy lépéssel közelebb kerültünk az Eb-hez. A lettek nagyszerűen vitték végig elképzeléseiket, és hatvan percen keresztül azt játszották, amit elterveztek, nekünk pedig türelmesnek kellett lennünk. Nagyszerű közönség előtt léptünk pályára, örülök, hogy szülővárosomban, Nyíregyházán a remek atmoszférájú felújított arénában tudtunk biztosan győzni.

A magyar-lett Eb-selejtező felvezetéseként a B-válogatott is győzött, Juhász István együttese négy góllal verte a norvég B-csapatot.

Felkészülési mérkőzés:
MAGYARORSZÁG B-NORVÉGIA B 28-24 (13-11)
Nyíregyháza, V.: Bíró, Kiss O.
Magyarország B: Holló 1, Borbély (kapusok), Faluvégi 3, Gerdán, Hegedűs 4, Hornyák P., Kemény 3, Koller 4, Koncz, Kovacsics 2, Lászlai, Leimeter 3, Oláh T. 1, Pásztor Á. 3 (1), Stranigg J. 1, Szöllősi Ba. 3. Szövetségi edző: Juhász István.
Norvégia B: Jurisic, Rismark (kapusok), Aga 4, Balstad, Brevik, Burud, Langaas, Liaba 3, Lindboe 5 (4), Maagero 3, Matic, Moen Nilsen 1, Mossestad, Rammel 4, Stromberg 4. Szövetségi edző: Geir Erlandsen.
Kiállítások: 4, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 2/1, ill. 4/4.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek