Csatlakozás

Bravúrgyőzelem Oroszország ellen

Férfi EB

Bravúrgyőzelem Oroszország ellen

Férfi Európa-bajnokság, csoportkör.

Megkezdődött az első három országban rendezett kontinens verseny.Mondhatni rögtön nem várt meglepetések születtek.A világ klasszisokkal teletűzdelt francia válogatott kikapott Portugáliától.A legutóbbi olimpiai bajnok Dánia a nagy mumusoktól Izlandtól szenvedett vereséget.Tehát a két nagy esélyesnek a továbbiakban küzdeniük kell a továbbjutásért.

1. forduló: E csoport
Magyarország-Oroszország 26-25 (14-13)
Malmö, 9000 néző.V:Jurinovic, Mrvica (horvátok)

Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 7 (5), Bánhidi 4, Bóka 3, Fekete, Győri 3, Hornyák 1, Ligetvári 2, Máthé, Nagy 1, Rosta, Sipos 1, Szita 4, Tóth, Ubornyák. Szövetségi kapitány: Gulyás István.
Orozország: Kirejev, Zabolotyin (kapusok), Andrejev 2, Atman, Gyibirov 3 (1), Jermakov 1, Gorbok, Kalaras 4, Koszorotov 4, Kotov, Kovaljev, Santalov 5, Siskarjev 2, Skurinszkij 2, Soroka, Zsitnyikov 2. Szövetségi kapitány:Eduard Koksarov

Kiállítások: 6, ill. 0. Hétméteresek: 5/5, ill. 3/1.
Dánia-Izland 30-31 (15-15)

Felvette a kesztyűt a magyar válogatott Oroszországgal, bátor és meggyőző játékkal mutatkozott be Magyarország. Jól működött a magyar csapat védekezése, amiben Mikler többször játszott főszerepet, rögtön védéssel kezdett a kapuban, később még Gyibirovot is el tudta bizonytalanítani szélről. Az első találatnak az oroszok örülhettek, amelyre azonnal jött a magyar válasz Győri révén, majd Bánhidi is megszerezte első találatát. Felváltva estek a gólok mindkét oldalon, a 10. percben pedig kettővel is sikerült ellépnie a magyar válogatottnak. Nem sokáig tartott a magyar előny, újra feljött Oroszország, és 8-7-es orosz vezetést követően időt kért Gulyás István szövetségi kapitány, Bánhidi egyenlített. Hat perccel a vége előtt a mérkőzésen először vezetett kettővel az orosz csapat, de a mieink sem voltak tétlenek, Nagy Bence bátor játékkal debütált, óriási gólt lőtt a jobb fölsőbe, majd Bánhidi lőtte be az egyenlítő találatot. Nagyhoz hasonlóan, Ligetvári is jól szállt be a mérkőzésbe, két nagy bombával növelte a magyar gólszámot. A szünetben egy gól volt a mieink előnye.

Magyar góllal folytatódott a második felvonás, ezúttal Bánhidi volt eredményes. Nyitott védekezéssel próbálkoztak az oroszok, de hiába, Balogh lepte meg őket és juttatta a labdát a bal alsóba, majd Balogh újabb találatával pedig már néggyel is elhúztak a mieink. Mikler továbbra is jó formában védett, hetest is fogott, majd a 40. perctől kisebb hullámvölgybe került a magyar együttes, visszaállt a félidei egy gólos magyar előny. A hat perces magyar gyólcsendet Győri törte meg, újra elkapta a fonalat a magyar csapat és négyre növelte az előnyét az 51. percre. Öt perccel a vége előtt szorult helyzetbe került a magyar csapat, egymás után három gólt lőtt Oroszország, amire nem tudtunk válaszolni, így feljött egyre az orosz csapat, magyar időkérés következett. Izgalmasan alakult a végjáték, labdát szereztek az oroszok és egyenlíteni is tudtak, Balogh hetesével pedig újra visszaállt az egy gólos előnyünk. Fél perc volt hátra és az oroszok támadtak, Mikler viszont kivédte, így megnyertük a találkozót!

Gulyás István: – Tanuljuk még egymást. Lehet, hogy hamarabb időt kellett volna kérnem, lehet hogy ezért csúszott ki a kezünkből a 4-5 gólos vezetés, de bíztunk a játékosokban, hogy megoldják. Bánhidi Bencének hamarabb kellett volna pihenőt adnunk, mert kihagyott pár olyan helyzetet, amit máskor biztos kézzel szokott lőni. Úgy érzem, hogy mindenki odatette magát, hatalmas szívvel játszott a csapat. Az orosz és az izlandi csapat között dinamikában van különbség, azt gondolom, hogy sebességben kicsit más lesz Izland Egy kicsit talán alacsonyabb csapat, ami előny lehet, de természetesen van pár klasszis játékosa, rájuk is fel fogunk készülni tisztességesen.

Mikler Roland: – Óriási dolog a csapat számára, hogy itt lehet az Eb-n. Talán a mai mérkőzésnek nem mi voltunk az esélyesei, de ezzel az akarással, amivel játszottunk, győzni tudtunk, nagyon büszke vagyok a csapatra. A védekezésünk jó volt, bár mindig lehet jobb, 25 gólt kaptunk, ami nagyon szép szám és ezt így kell csinálni a folytatásban is.

(MKSZ)

A-csoport (Graz):Szerbia–Montenegró 21–22 (10–11),Horvátország–Fehéroroszország 31–23 (15–10).”B”(WIEN):Csehország–Ausztria 29-32,Észak-Macedónia–Ukrajna 26-25

“C” (Trondheim):Hollandia–Lettország 32–24 (16–10),Spanyolország–Németország 33–26 (14–11), Németország–Hollandia 34-23,Spanyolország–Lettország 33-22

“D” (TRONDHEIM):Franciaország–Portugália 25-28,Norvégia–Bosznia-Hercegovina 32-26

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek