Csatlakozás

Bravúros döntetlen

Férfi EB

Bravúros döntetlen

Dánia ellen is folytatta jó szereplését a magyar válogatott, a férfi Európa-bajnokság 2. fordulójában, végig kézben tartottuk az irányítást, Dánia mindössze egyszer vezetett a mérkőzésen, végül 24-24-es döntetlent ért el a magyar együttes. Egy pontot szereztünk az olimpiai- és világbajnok ellen.
Férfi Európa-bajnokság, csoportkör.
2.forduló: E csoport
Dánia-Magyarország 24-24 (11-13)
Malmö, 8300 néző.V: Licis,Sondors(lettek).
DÁNIA: Green, Landin (kapusok), Andersson, Bramming 6, Damgaard 2, Hansen, Hansen 3 (2), Kirkelokke 2, Lauge 3, Lindberg 2, Möllgaard, Mensah 3, Olsen, Saugstrup, Toft 1, Zachariassen 2.Szövetségi kapitány: Jacobsen Nikolaj (lc).
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 7 (4), Bánhidi, Bartók, Bóka 2, Győri 1, Hornyák 3, Ligetvári, Máthé 2, Nagy 4, Rosta, Sipos, Szita 5, Tóth, Ubornyák.Szövetségi kapitány: Gulyás István.
Kiállítások: 4, ill. 8. Hétméteresek: 3/2, ill. 5/4.

Izland-Oroszország 34-23 (18-11)

Fantasztikus első félidőt produkált a magyar válogatott a Dánia elleni második csoportmérkőzésén. Nyitott védekezéssel kezdett Gulyás István együttese, ami teljesen leblokkolta a dánokat, ellenfelünk sok hibával és idegesen játszott, míg a mieink végig uralták a játékot, volt, hogy néggyel is vezettünk. Keményen védekezett Magyarország, amelyben Mikler ismét kivette a részét, de támadásban is meggyőző teljesítményt mutatott a csapat. Nagy Bence az oroszok elleni mérkőzéshez hasonlóan, Dánia ellen is bátran lőtte a gólokat, a 18. percben a három gólos vezetésért támadhattunk, Máthénál tört meg a jég, óriási gólt lőtt Landin kapujába. 21 perc alatt mindössze 6 gólt lőtt Dánia, majd egymás után háromszor talált be, így időt kért Gulyás István. Fel tudott zárkózni döntetlenre az ellenfél, de a vezetést nem adtuk oda. Bátran mentek előre a magyarok, mindenki hozzá tudott tenni,
két gólos előnnyel várhattuk a második félidőt.

A folytatásban okosan is taktikusan játszottak a mieink, többször is sikerült elbizonytalanítani az ellenfelünket, bár beállóból továbbra sem tudtunk gólt szerezni, de szélről és átlövésből meg tudtuk lepni Landint. Három gólos magyar vezetésnél időt kért Dánia, majd hét a hat ellen támadtak a dánok, de Mikler gyönyörűen védte Zachariassen helyzetét. A 44. percben egyenlíteni tudott az ellenfel, de folyamatosan meg tudott újulni a Gulyás István együttese és nem engedte ki a kezéből az irányítást egészen az 57. percig. Dánia a mérkőzés során először tudta átvenni a vezetést. Szita tudott egyenlíteni, 53 másodperccel a vége előtt időt kértek a dánok, majd Mikkel Hansen elhibázta a helyzetét. A mieink is időt kértek, a győzelemért támadhattunk, de elkapkodtuk a végét. Időn túli szabaddobásból még volt esélyünk, de Szita a blokkba dobta, így egy pontot sikerült szereznünk a dánok ellen.

Gulyás István: – Borzasztó mérges vagyok, úgy gondolom, hogy végig kezünkben volt a mérkőzés, a végén nem nagyon értettük meg egymást, de ezt leszámítva jól kézilabdáztunk. Azt játszottuk, amit elterveztünk. Nagy nyomás volt rajtunk a dán közösség miatt is, de még így is elbírtuk a terhet. Voltak bizonytalanságok, volt, hogy begörcsölt az egyik játékosunk lába, így „hideg lábbal” Donátot küldtük fel a pályára, de szegény pont akkor hibázott bele. Egyelőre még kavarognak bennem az érzések, de biztos vagyok benne, hogy fél óra múlva már boldog leszek. Megint tettünk egy lépést a csapatépítés felé, bebizonyították a fiúk, hogy valóban helyük van a válogatottban hosszabb távon. Holnap új nap lesz, megyünk tovább.

Balogh Zsolt: – Meccs előtt biztos, hogy mindenki aláírta volna ezt az egy pontot, de a mérkőzés képe alapján nem vagyunk elégedettek. Ahogy ez a csapat ma összeállt a világbajnok ellen, az valami fantasztikus. Nagyon boldogok vagyunk, mert ezzel a mérkőzéssel talán túlszárnyaltuk az oroszok elleni teljesítményünket. Nem volt rajtunk semmilyen nyomás, meg tudtuk őket lepni a nyitott védekezéssel, mert láttuk, hogy az Izland elleni mérkőzésen is szenvedtek vele. Nem ijedtek meg a fiatal játékosaink sem, mindenki hozzátett a mai eredményhez, ez fantasztikus és nagyon büszke vagyok a csapatra.

A csoport állása: 1. Izland 4 p (+5), 2. Magyarország 3 p (+1), 3. Dánia 1 p (-1), 4. Oroszország 0 p (-12)

A csoport első két helyezettje jut a középdöntőbe.

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek