Csatlakozás

Búcsúzott a válogatott az Európa-bajnokságtól

Férfi EB

Búcsúzott a válogatott az Európa-bajnokságtól

Sorsdöntő csoportmérkőzésén a magyar válogatottnak legalább négy góllal kellett volna győznie a csehek ellen a biztos középdöntőbe jutáshoz, az ennél kisebb különbségű siker pedig szintén továbbjutást érhetett volna, amennyiben este 20:30-tól Dánia pontot szerez Spanyolország ellen. A magyar csapat azonban hat gólos vereséget szenvedett, így búcsúzott az Európa-bajnokságtól.
Férfi Európa-bajnokság,Horvátország

D-csoport, 3. forduló:
CSEHORSZÁG-MAGYARORSZÁG 33-27 (15-11)
Varasd, V.: Pichon, Reveret (franciák).
CSEHORSZÁG: Galia, Mrkva (kapusok), Becvar 1, Cip, Horák 4, Hrstka 4 (3), Kasal, Kasparek 3, Kotrc, Landa, Mubenzem, Petrovsky, Stehlik 3, Sviták, Zdrahala 14 (3), Zeman. Szövetségi kapitány: Daniel Kubes.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Borbély (kapusok), Ancsin 2, Balogh 5 (1), Bánhidi, Bartók 2, Bodó 4, Császár, Fekete D. 2, Hornyák 2, Juhász 1, Lékai 9 (2), Ligetvári, Országh, Schuch, Szöllősi Sz. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes.
Kiállítások: 6, ill., 2.Hétméteresek: 6/6, ill. 4/3.

Spanyolország-Dánia 22-25 (13-14)

Lékai szerezte az első gólt, majd hamar emberelőnybe kerültünk. Fergeteges hangorkán buzdította a magyar csapatot. 4-2-es vezetés követően egyenlített a cseh válogatott a 10. percben, de biztató volt, hogy a magyar átlövések „ültek”, Bodó és Ancsin is megtalálta az utat Galia kapujába, ugyanakkor a csehek átlövései is gólt értek. Ancsin két perces büntetése alatt két gólos hátrányba kerültünk, noha elöl ekkor is adódtak lehetőségeink, teljes létszámnál aztán Juhász szerzett gólt kínai figurából. 12-10-es cseh vezetésnél Lékai büntetője kimaradt, Zdrahala viszont betalált hétméteresből, Ljubomir Vranjes pedig időt kért. A magyar csapat tíz percen keresztül nem tudott betalálni a cseh kapuba, majd Petrovsky piros lapja után Hornyák volt eredményes, végül négy gólos cseh előnnyel zárult a félidő.
Szünet után Balogh játszott jobbszélsőt, Szöllősi és az Eb során először Fekete is beszállt. Két cseh gólra Balogh és Lékai válaszolt, de nem tudtunk közelebb kerülni az ellenfélhez, így a 37. percben időt kértünk. Borbély érkezett a magyar kapuba, Fekete is gólt szerzett, a közönség pedig fantasztikusan buzdította a magyar válogatottat, föl is zárkóztunk két gólra, amikor a csehek kértek időt (19-17). Gyorsan akarta befejezni a támadásokat a magyar válogatott, több hiba csúszott a játékba, így megint öt gólra nőtt az ellenfél előnye. Egyre csökkent a magyar válogatott esélye az egyenlítésre és a győzelem kivívására, az 50. percnél 25-21-es állásnál kért időt ismét a szövetségi kapitány. Lékai révén két gólra zárkóztunk. Nem sikerült a bravúr, sorra estek a gólok cseh oldalról némi magyar szépítéssel, végül hat gólos különbséggel Csehországé lett a győzelem. Magyarország szerzett pont nélkül búcsúzott az Európa-bajnokságtól.
Ljubomir Vranjes: – Csalódottak vagyunk, jól kezdtük a találkozót, de a cseh válogatott tíz perc után átvette a vezetést, a mi játékunk pedig visszaesett. A második félidőben küzdöttünk, de az önbizalommal teli csehek ellen jobb teljesítményre lett volna szükség. Sok közös munkára van szükség az előrelépéshez.
Bodó Richárd: – Sajnálom nagyon a kiesést. A spanyolok ellen volt esélyünk a győzelemre, ma viszont túl sok helyzetet hagytunk ki, így csak üldöztük a cseheket, de nem tudtuk utolérni. Nagy pofont kaptunk, de föl kell állnunk és dolgozni tovább.

A csoport végeredménye: 1. Spanyolország 4 p, 2. Dánia 4 p, 3. Csehország 4 p, 4. Magyarország 0 p

C-csoport:Németország-Macedónia 25-25 (12-11).Montenegró-Szlovénia 19-28 (13-14)

A csoport végeredménye: 1. Macedónia 5 p, 2. Németország 4 p, 3. Szlovénia 3 p, 4. Montenegró 0 p

A-csoport:Szerbia-Izland 29-26 (12-12),Horvátország-Svédország 31-35 (12-17)

A csoport végeredménye: 1. Svédország 4 p, 2. Horvátország 4 p, 3 Szerbia 2 p 4. Izland 2 p

B-csoport:Franciaország-Fehéroroszország 32-25 (14-11),Norvégia-Ausztria 39-28 (18-14)

A csoport végeredménye: 1. Franciaország 6 p, 2. Norvégia 4 p, 3. Fehéroroszország 2 p, 4. Ausztria 0 p

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek