Csatlakozás

Csoportelsőként jutott ki az Eb-re a férfi csapat

Férfi EB

Csoportelsőként jutott ki az Eb-re a férfi csapat

Férfi Eb-selejtezők, 7. csoport, 5. forduló:
SZLOVÁKIA–MAGYARORSZÁG 20-21 (8-9)
Vágsellye, 1200 néző.V: Bounouara, Sami (franciák).
Szlovákia: Paul, Zernovic, Konecny (kapusok), Bogar, Briatka 3 (3), Duris 1, Guzy, Halla, Hruscak 3 (1), Kalafut 3, Korbel, Kovácech 2, Machac 4, Michalka, Prokop 4, Resovsky. Szövetségi kapitány: Peter Kukucka.
Magyarország: Székely, Borbély (kapusok), Ancsin 4, Balogh 1 (1), Bodó 2, Bóka 1, Hornyák 2, Juhász 3, Kemény, Ligetvári 1, Máthé 4 (4), Rosta 1, Sipos 1, Szita, Szöllősi B. 1, Tóth Á. Szövetségi kapitány: Csoknyai István, Vladan Matic.
Kiállítások: 8, ill 6 perc.Hétméteresek: 6/4, ill. 9/5.
Szlovák góllal kezdődött az Eb-selejtező, majd Balogh hétméteresből egyenlített. Mindkét oldalon sok volt a hiba, a magyar támadójáték döcögött, átvette a vezetést Szlovákia, majd Sipost állították ki. A 20. percben a házigazdák kértek időt (6-5), végül 8-6 után megrázta magát a magyar válogatott, Sipos és Ligetvári is gyors akcióból talált be, így magyar vezetéssel zárult az első játékrész.

Szünet után stabilabb lett a magyar védelem, három gólra nőtt a különbség, Ancsin többször is betalált, negyedórával a vége előtt 18-14-re vezettünk, ám két kihagyott büntetőt követően azonban egy gólra felzárkóztak a szlovákok. Emberhátrányba kerültünk, egyenlített a házigazda, így az 54. percben időt kértek a magyar szövetségi kapitányok. Máthé betalált hetesből, a másik oldalon viszont Bogar kapufára lőtte a büntetőt, Bóka gólja után két góllal vezettünk, de az 58. percben a szlovákok közelebb jöttek. Juhász egyéni akcióból szép góllal nyugtatta meg a magyar csapatot, ráadásul egy perccel a vége előtt a szlovákok fölé lőttek, így az utolsó másodpercben született hazai gólnak már nem volt jelentősége. A magyar válogatott győzött, így bebiztosította Eb-részvételét és csoport elsőségét. A selejtezőcsoport zárótalálkozójára vasárnap 18 órakor Kecskeméten kerül sor Olaszország ellen.

Vladan Matics szövetségi kapitány: – Támadásban nagyon szenvedtünk, a védekezés jobb volt. Hamarabb is eldönthettük volna a meccset, de a lényeg a győzelem!

Csoknyai István szövetségi kapitány: – Nagyon gyakran játszottak passzívig a szlovákok, így nem tudtuk pörgetni a játékot, pedig akkor hamarabb eldőlhetett volna a meccs. 18-14 után izgalmas lett a végjáték izgalmasan alakult, de nagyot küzdött a csapat, gratulálok a fiúknak. Azért jöttünk, hogy nyerjünk, ez sikerült, vasárnap pedig egy hasonló meccsre számítunk az olaszok ellen. Fiatal a csapat, sok munka van még a játékosokkal.

(MKSZ)

Tovább
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek