Csatlakozás

Csoportelsőként a középdöntőben a magyar válogatott!

Férfi EB

Csoportelsőként a középdöntőben a magyar válogatott!

Férfi Európa-bajnokság, csoportkör, 3. forduló:
E csoport
Izland-Magyarország 18-24 (12-9)

Malmö, 7500 néző,V: Marin,Garcia(spanyolok)
Izland: Gustavsson, Hallgrimsson (kapusok), Arnarsson, Elisson, Gislason 1, Gudjonsson, Gudmundsson 1, Gunnarsson 1, Jonsson, Kristjansson 2, Kristjánsson, Palmarsson 4, Petersson 3, Sigurdsson 4, Smarason 1, Thrastarson 1.Szövetségi kapitány:Gudmundur Gudmundsson.Magyarország: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 2 (1), Bánhidi 8, Bóka 4, Fekete, Győri 3, Hornyák 1, Ligetvári 1, Máthé, Nagy 1, Rosta, Sipos, Szita 4, Tóth, Ubornyák. Szövetségi kapitány: Gulyás István.

Kiállítások: 8, ill. 8.Hétméteresek: 4/0, ill. 3/1.

Oroszország-Dánia 28-31 (15-12)

Jól kezdte és jól is fejezte be az első félidőt a magyar válogatott, két gyors góllal és Mikler védéssel kezdődött a találkozót, majd hat perc után megszületett az első izlandi gól is. A mieink a jó kezdés után egyre több hibával játszottak, megakadt a támadójáték, sokáig nem tudtunk gólt lőni, két büntető is kimaradt. Sok eladott labda és pontatlan lövések jellemezték a játékunkat, míg ellenfelünk egy 6-0-ás szériát produkált. A védekezésünk továbbra is jól működött, Mikler ma is jó napot fogott ki, még hetest is védett. A szünetre sikerült közelebb zárkózni, mínusz háromra jött vissza a magyar csapat.

A folytatásban megtaláltuk Bánhidit, három gólt szerzett egymás után, sikerült visszajönni egy gólra, Mikler pedig ismét hetest hárított. A 41. percben az egyenlítésért támadhattunk, Győri passza után újra Bánhidi volt eredményes. Mikler megint hetest fogott, a labda azonban az ellenfélhez pattant ki, másodszorra már nem hibáztak az izlandiak. A 48. percben ismét vezetett a magyar válogatott, Szita lőtt két nagyon fontos gólt, majd Bóka indulhatott meg és góllal fejezte be a lerohanást, így már hárommal vezettek a mieink és a másik oldalon ismét ott volt Mikler, aki elképesztően nagyot védett. A skandinávok teljesen megzavarodtak, míg a mieink elképesztő végjátékot produkáltak, Székely is lehetőséget kapott a végén, aki hetest fogott, Mikler pedig szenzációs mutatót hozott össze, 44%-os hatékonysággal védett, összesen 14-szer hárította az izlandi próbálkozást. Az skandinávokat végül hattal verték meg a magyarok, mindössze hat gólt kapva a második felvonásban.

Magyarország csoportelsőként jutott tovább, mögötte pedig Izland kerül a középdöntőbe.

Gulyás István: – Nagyon boldogok vagyunk, szépen játszottunk. Az első félidőben voltak gondjaink, védekezésben voltak alap gondjaink, de ezt a második félidőben ki tudtuk javítani, sokkal stabilabb lett a védekezésünk. Nagyjából most már látjuk, hogy ki mre képes, azt tudjuk, hogy az első félidőt a Dominikkel meg kell csinálnunk, ő szegény annyira koncentrál a védekezésre, hogy ez meglátszik a támadásban, ebben még fejlődnie kell. A második félidőben nagyon jól működött a védelem, ebben Rolinak nagy szerepe volt, ma is parádésan védett. Tovább kell mennünk, nem szabad sakkoznunk, jó erőben van a társaság, frissek, így kell tovább mennünk.

Balogh Zsolt: – Még nem találom a szavakat. Ez egy olyan teljesítmény volt egy rossz első félidő után, hogy még minket is meglepett, de szerintem mindenkit. Az benne volt, hogy visszajövünk a meccsbe, de hogy a végére ilyen sima lesz, azt nem is tudom elhinni.

Bánhidi Bence: – Félidőben azt beszéltük meg, hogy higgyünk magunkban, az volt a legfontosabb, hogy úgy menjünk ki a második félidőre, hogy ez meg lehet és meg tudjuk csinálni. Majdhogynem az életünkért játszottunk és meg is csináltuk!

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 5 (+7), 2. Izland 4 (+6), 3. Dánia 3 (+2), 4. Oroszország 0 (-15)

A 2. középdöntős csoport állása:
1. Norvégia 2 p, 2. Magyarország 2 p, 3. Szlovénia 2 p, 4. Svédország 0 p, 5. Izland 0 p, 6. Portugália 0 p

A 2. középdöntőben a magyar csapat programja(Malmő):
Január 17., 18:15 Norvégia-Magyarország (Tv: Sport1)
Január 19., 16:15 Szlovénia-Magyarország (Tv: Sport1)
Január 21., 20:30 Magyarország-Svédország (Tv: Sport1)
Január 22., 16:00 Portugália-Magyarország (Tv: Sport1)

Az 1. középdöntő csoport programja (Bécs):

Január 16.Spanyolország–Csehország,Horvátország–Ausztria,Fehéroroszország–Németország

Január 18.Fehéroroszország–Csehország,Spanyolország–Ausztria,Horvátország–Németország

Január 20.Horvátország–Csehország,Fehéroroszország–Spanyolország,Ausztria–Németország

Január 22.Horvátország–Spanyolország,Fehéroroszország–Ausztria,Csehország–Németország

(MKSZ)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek