Csatlakozás

Dánia jobbnak bizonyult a nyitányon

Férfi EB

Dánia jobbnak bizonyult a nyitányon

Férfi Európa-bajnokság, Horvátország
D-csoport, 1. forduló:
DÁNIA-MAGYARORSZÁG 32-25 (14-12)
Varasd, 5000 néző. V.: Gubica, Milosevic (horvátok).
DÁNIA: N. Landin, Green (kapusok), Damgaard 5, Hansen 6 (2), Kirkelökke, M. Landin 2, Lauge 7, Lindberg 2 (2), Mensah Larsen 1, Mortensen 3, Möllgaard, Olsen 3, Svan 1, H. Toft Hansen 2, R. Toft Hansen, Zachariassen. Szövetségi kapitány: Nikolaj Jakobsen.
MAGYARORSZÁG: Mikler, Borbély (kapusok), Ancsin 2, Balogh 3, Bánhidi, Bartók 4, Bodó 3, Császár 2, Hornyák, Jamali 2, Juhász, Lékai 5 (1), Ligetvári 1, Schuch 3, Szöllősi Sz., Vilovski. Szövetségi kapitány: Ljubomir Vranjes.
Kiállítások: 10, ill. 10. Hétméteresek: 4/4, ill. 2/1.

Spanyolország-Csehország 32-15 (16-9)

Rengeteg magyar szurkoló biztatta a mieinket már a bemelegítés során is, igazi hazai pályán kezdhette meg az Európa-bajnokságot Varasdon a magyar válogatott az olimpiai bajnoki cím védője, Dánia ellen.

Dánia szerezte az első gólt, de Lékai talpról egyenlített, majd az ő újabb találata révén vezettünk 3-2-re. Dánia hétméteresekből és indításból is betalált, de 7-5-ös skandináv előnyt követően egyenlítettünk. 8-7-nél az első negyedóra legvégén Ljubomir Vranjes időt kért, majd védekezésben Ligetvári lépett pályára, Lékai pedig az üres kapuba talált be harminc méterről, igaz, ezt követően két perces büntetést kapott, Császár irányította a csapatot, és érkezett Jamali, és szinte azonnal gólt szerzett, de a dánok vezettek szűken, de Bartók is azonnal gólt szerzett élete első világversenyén. Az első félidő végén több hiba csúszott a magyar befejezésekbe, majd Ancsin kapott két percet, így 14-12-es dán vezetéssel zárult az 1. játékrész.

Szünet után Hornyák szállt be a jobbszélen, Lékai hetesből, majd Ligetvári üres kapura lőtt gólt, 16-16 volt az állás a 35. percben, a magyar közönség pedig eksztázisban szurkolt. A dánok egy újabb rohammal három gólos előnyre tettek szert, a 41. percben viszont Mikkel Hansen harmadik két perces büntetését is megkapta, így nem térhetett vissza a pályára. Az utolsó negyedórára fáradni látszott a magyar válogatott, öt gólra nőtt a dánok előnye, Ljubomir Vranjes pedig kikérte harmadik idejét is (23-18). Két beállóval, Bánhidivel és Vilovskival próbálkoztunk támadásban, és egy szépen megjátszott figura végén Ancsin lőtt gólt a szélről, a dánokat azonban ebben a szakaszban nem lehetett megállítani szinte minden támadásukból gólt szereztek. A magyar válogatott küzdött, harcolt, de az utolsó húsz percben jobbnak bizonyult az ellenfél, így a mieink végül hét gólos vereséget szenvedtek. Folytatás hétfőn 18:15-től Spanyolország ellen.
(MKSZ)
A-csoport:Horvátország–Szerbia 32–22 (14–9),Svédország–Izland 24–26 (8–15)
B-csoport:Franciaország–Norvégia 32–31 (15–17),Fehéroroszország–Ausztria 27–26 (14–12)
C-csoport:Németország–Montenegró 32–19 (17–9),Macedónia–Szlovénia 25–24 (11–11)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek