Csatlakozás

Döntetlen az olimpiai bajnok ellen

Férfi EB

Döntetlen az olimpiai bajnok ellen

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 1. csoport, 3. forduló:
MAGYARORSZÁG–DÁNIA 25-25 (14-11)
Papp László Budapest Sportaréna. 7000 néző.V.: Santos, Fonseca(portugálok)
MAGYARORSZÁG: Mikler, Székely (kapusok), Balogh 3, Schuch, Császár 5 (4), Iváncsik, Ligetvári, Győri, Vilovski, Nagy 1, Jamali 7, Bánhidi, Szöllősi, Juhász 1, Bodó 1, Lékai 7. Edző: Xavier Sabaté.
DÁNIA: Landin N., Möller (kapusok), Kirkelökke, Landin M. 4, Larsen, Eggert 3 (3), Schmidt 1, Zachariassen 1, Svan, Lindberg 4, Möllgaard 1, Söndergaard 4, Toft Hansen, Hansen 3 (2), Olsen 1, Damgaard 3. Edző: Nikolaj Jacobsen.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.Hétméteresek: 4/4, ill. 5/5.

Xavi Sabaté szövetségi kapitány: – Jó eredményt értünk el az olimpiai bajnok ellen, számos helyen átalakult a keretünk a vb-hez képest. Fantasztikus ellenféllel szemben remekül védekeztünk. Örülünk az egy pontnak, a csodálatos közönségnek pedig köszönjük a támogatást.

Császár Gábor: – Küzdöttünk, hajtottunk, sok jó egyéni teljesítmény volt a csapatban, a végén pedig két alkalommal is vezethettünk volna két góllal, és kis szerencsével meglehetett volna a két pont. Örülök, hogy válogatott pályafutásom során megadatott, hogy a Papp László Budapest Sportarénában pályára léphettem.

Az Eb-selejtezőt megelőzően a két ország himnuszát a Mindenki című Oscar-díjas filmből ismert Bakáts Téri Általános Iskola kórusa énekelte el.
A mérkőzés előtt a Magyar Kézilabda Szövetség köszöntötte a 150. válogatottságát ünneplő Schuch Timuzsint és 25. mérkőzésén pályára lépő Jamali Imant. A találkozó előtt az Aréna egy perces néma főhajtással emlékezett Dr. Dobrovits Péterre, az MKSZ a napokban elhunyt egykori elnökére, majd az Eb-selejtező kezdődobását mintegy 7000 néző előtt, fantasztikus hangulatban id. Nádori Pál végezte el, aki kapusként pályára lépett a nemzeti együttes első, 1949-es hivatalos találkozóján.
A magyar válogatott a Mikler – Iváncsik T., Nagy L., Lékai, Bánhidi, Jamali, Juhász kezdőhetessel vette fel a küzdelmet az olimpiai bajnok ellen (Lékait és Bánhidit védekezésben Vilovszki és Ligetvári váltotta), és 4-1-es villámrajtot vett. Lékai nagy góljával 6-3-ra vezettünk, majd a dán válogatott időt kért. A magyar válogatott mind támadó-, mind védőteljesítménye kiemelkedő volt az első negyedórában, így 9-4-re is vezetett az együttes. A mieink állandósítani tudták négy gólos előnyüket, különösen Mikler bravúrjai értek sokat. A 29. perc elején Lékai emberhátrányban passzív jelzésnél lőtt 11 méterről óriási gólt Landinnak, így 14-11-es magyar vezetéssel ért véget a remek találkozó.

Szünetben az MKSZ köszöntötte a 270, illetve 211 válogatottság után a nemzeti csapattól visszavonuló két klasszist, Iváncsik Gergőt és Zubai Szabolcsot.

Lettország-Hollandia 27-29 (13-15)

A csoport állása: 1. Dánia 5 p, 2. Magyarország 5 p, 3. Hollandia 2 p, 4. Lettország 0 p.

(MKSZ)

2. csoport: Fehéroroszország–Lengyelország 32–23 (15–10)Románia–Szerbia 22–23 (9–13)

3. csoport:Finnország–Bosznia-Hercegovina 27–32 (10–15)

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek