Csatlakozás

Döntetlen Oroszország ellen

Férfi EB

Döntetlen Oroszország ellen

Csütörtökön Asztrahányban 25-19-re nyert a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezőn, a vasárnapi találkozón öt gólos hátrányban is voltak a mieink, ám Lékai időn túli hétméteresével egyenlített a magyar válogatott, így 23-23-as döntetlen született, ezzel itthon tartottunk egy pontot, és nagy lépést tett az Eb-részvétel felé.

Férfi Európa-bajnoki selejtező, 7. csoport:
4. forduló:

MAGYARORSZÁG-OROSZORSZÁG 23-23 (11-15)
Érd,2200 néző-V: Nikolics, Sztojkovics (szerbek)

MAGYARORSZÁG: Mikler – Hornyák P., Ancsin G. 1, Sipos A., Bánhidi 3, Szita 1, Bóka 3. Cs: SZÉKELY M. (kapus), LÉKAI 6 (1), Balogh Zs. 2, Ligetvári 2, Rosta M., Juhász Á., Máthé 2 (2), Vaszics 3. Szövetségi kapitány: Csoknyai István, Vladan Matics

OROSZORSZÁG: Kirejev – SISKARJOV 5, Kiszeljov 2, K. Kotov 1, KALARAS 6, Szantalov 2, GYIBIROV 6 (3). Csere: Zabolotyin (kapus), Mihalin 1, Koszorotov, Fokin, Gorpisin, Gorbok, Szoroka. Szövetségi kapitány: Eduard Koksarov

Kiállítások: 6, ill. 10 perc.Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3.

Mikler bravúrjával indult a találkozó, de a másik oldalon is védéssel mutatkozott be Kirejev. A mérkőzés első találatát Oroszország szerezte hétméterről, majd Lékaitól érkezett ez egyenlítő gól. Ellenfelünk gyorsan a kezébe vette az irányítást, nyolc perc után már három találattal vezetett, és stabilan tartotta a két-három gólos előnyét. Sikerült ugyan feljönni egy gólra, de az oroszok gyorsan elhúztak újra három góllal, így Csoknyai István időt kért. A félidő végére Székely állt be a kapuba, aki gyönyörűen hárította Kiszeljov próbálkozását. Ligetvári időn túli szabaddobásával zárult az első felvonás, ám elakadt a sorfalban, négy gólos hátrányba került a magyar együttes a szünetre.

A folytatás Bóka találatával rajtolt, akinek Balogh adott gólpasszt kínaira, Székely pedig gyönyörű védést mutatott be Kiszeljovval szemben. Majd érkezett Vaszics, aki előbb az üres kapuba lőtt, aztán egy rossz orosz bejátszást követően ismét Vaszics indult meg és belőtte a ziccert, ezzel felzárkóztak a mieink két gólra. Balogh a harmadik büntetőjét is kihagyta, majd Sipost küldték ki két percre, az orosz együttes ki is használta az emberelőnyt, és ismét elléptek néggyel. Öt gólos orosz vezetésnél magyar időkérés következett, kellett is, előbb Székely parádézott a kapuban, majd Ancsin lőtt hatalmas gólt és a védekezés is feljavult magyar oldalon. Az utolsó negyedben hullámvölgybe került az orosz együttes, nem találtak a kapunkba tizenkét percig, hétméterről ugyan lett volna lehetőségük megtörni a gólcsendet, de a büntető is elakadt Székelyben. A mieink szép lassan felzárkóztak a végére, az utolsó percben a döntetlenért támadhattunk, Lékai időntúli hétméteresével egyenlítettünk, így itthon tartottunk az egyik pontot.

Csoknyai István szövetségi kapitány: – Számítottunk rá, hogy az oroszok önmagukhoz képest jobbat nyújtanak a csütörtöki teljesítményüknél, így ennek megfelelően sokkal nehezebb dolgunk lesz, ráadásul mi kétszer tettük meg a Magyarország és Oroszország közötti utat a héten, ők egyszer, sajnos kilúgozódtak a játékosaink. A csapatot viszont óriási dicséret illeti, a küzdeni tudása példamutató volt, és nagy hajrával, az utolsó percekben nagyot küzdve pontot mentettünk, amivel nagyot léptünk az Eb-kvalifikáció kivívása felé.

A csoport állása: 1. Magyarország 7 p, 2. Oroszország 5 p, 3. Olaszország 4 p, 4. Szlovákia 0 p

A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc selejtezőcsoport négy legjobb csoportharmadikja vehet részt a 2020 januárjában sorra kerülő, norvég-osztrák-svéd közös rendezésű kontinensviadalon.

(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek