Csatlakozás

Győzelemmel zártuk a selejtezőt

Férfi EB

Győzelemmel zártuk a selejtezőt

Öt gólos győzelmet aratott a magyar férfi válogatott Veszprémben a Hollandia elleni Eb-selejtezőn, amely egyben Fazekas Nándor utolsó mérkőzése is volt a nemzeti csapatban.
Férfi Eb-selejtező, 1. csoport, 6. (utolsó) forduló:
MAGYARORSZÁG-HOLLANDIA 35-30 (16-13)
Veszprém,5000 néző. V.: A. Konjicanin, D. Konjicanin (bosnyákok).
Magyarország: Mikler, Fazekas (kapusok), Ancsin 1, Bánhidi 6, Bodó 3, Győri 10 (4), Iváncsik T. 3, Juhász 3, Lékai 3, Ligetvári, Nagy L. 1, Schuch, Szeitl, Szita 1, Tóth A. 1 (1), Vilovski 3. Szövetségi kapitány: Xavi Sabaté.
Hollandia: Ravensbergen, van den Beucken (kapusok), Adams 2, Baart 1, Baijens, Boomhouwer 4, De Kuyper, Haenen 6, Leenders, Neuteboom, Remer 3, Schagen 6, Smits 1, I. Steins 3, L. Steins 3, van Schie 1. Szövetségi kapitámy: Joop Fiege.
Kiállítások: 8, ill. 8 perc. Hétméteresek: 8/5, ill. 3/2.

A mieink a Fazekas – Iváncsik, Nagy, Ligetvári, Bánhidi, Vilovski, Juhász hetessel kezdték a találkozót, támadásban pedig Vilovski és Ligetvári helyére Lékai és Bodó érkezett. Az első gólt a vendégek szerezték, majd Bánhidi is betalált. Gyors tempóban vetette bele magát a játékba a vendégcsapat. 2-2-t követően Tóth Attila hetesből szerzett gólt, majd határozott védekezésből több labdát szerzett a magyar válogatott, és 8-4-es előnyre tett szert. 11-7-es állásnál Hollandia időt kért, Nagy László pihenőt, Ligetvári Patrik pedig két perces kiállítást kapott, a beálló Ancsin rögtön hatalmas gólt szerzett. Bánhidit gyakran meg tudták játszani a társak, ő pedig élt is a lehetőséggel, a 24. percben 4. lövéséből 4. gólját szerezte. Vilovski – akárcsak Lettország ellen – üres kapuba talált be saját térfeléről, végül három gólos magyar előnnyel zárult az 1. félidő.

A szünetben a Magyar Kézilabda Szövetség nevében Novák András főtitkár köszöntötte a magyar nemzeti csapattól elköszönő és aktív sportpályafutását is befejező 111-szeres válogatott veszprémi Gulyás Pétert.

Szünet után Mikler Roland érkezett a mieink kapujába, a félidőt pedig három magyar gól vezetett be. Győri Mátyás remekelt a 2. félidőben, a 43. percben már a 9. góljánál tartott, a magyar csapat előnye pedig hét gólra nőtt. 29-23 után támadásban nem egyszer az Iváncsik, Tóth, Juhász, Szeitl, Győri, Szita hatossal támadtunk, Xavi Sabaté tehát mindenkinek lehetőséget adott. A „csikócsapat” ellen a hollandok négy gólra felzárkóztak (31-27), amikor Xavi Sabaté időt kért az 52. percben. Visszaállít Bánhidi, és gólt is szerzett, a hollandok azonban derekasan harcoltak. A hajrában Lékai szerzett gólt, de 33-30-ra zárkózott az ellenfél. Győri gólja után Bánhidi kapott két perces büntetést, az egy büntető erejéig visszatérő Fazekas azonban hárított, így védéssel búcsúzott a magyar válogatottól. Végül a mieink öt góllal győztek, és kilenc ponttal zártak az Eb-selejtezőcsoport 2. helyén.

A lefújás után Marosi László, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke és Dr. Kersch Ferenc főtitkár-helyettes búcsúztatta el Fazekas Nándort és a szövetségi kapitányi feladatát befejező Xavi Sabatét.

Dánia-Lettország 33–16 (14–5)

Az Eb-selejtezőcsoport állása: 1. Dánia 11 p, 2. Magyarország 9 p, 3. Hollandia 4 p, 4. Lettország 0 p

A csoport első két helyezettje, valamint a hét selejtezőcsoport legjobb csoportharmadikja jutott ki a 2018. január 12-28. között Horvátországban sorra kerülő Európa-bajnokságra.

(MKSZ)

A 2018-as Eb.résztvevői:Magyarország,Horvátország,Spanyolország,Németország,Svédország,Dánia,Franciaország,Szerbia,Fehéroroszország,Montenegró,Norvégia,Szlovénia,Ausztria,Csehország,Macedónia,
Izland.

Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.18. vasárnap

Szerző 2018-02-18

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Jól sikerült bemutatkozás

Szerző 2018-02-22
Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13