Csatlakozás

Győztes rajt

Férfi EB

Győztes rajt

Szombaton a magyar válogatott számára is megkezdődött az Európa-bajnokság, a mieink Montenegró ellen rajtoltak a D-csoportban és szünetben négy góllal vezettek, majd végül öt találattal nyertek.

Férfi Eb, D-csoport, 1. forduló:
MAGYARORSZÁG-MONTENEGRÓ 32-27 (16-12)
Gdansk, V: Gusko, Repkin (fehéroroszok).
MAGYARORSZÁG: MIKLER, Bartucz (kapus), Ancsin 5, BÁNHIDI 7, Bodó 3, Borsos 1, Faluvégi 3, Gazdag, Hornyák, Iváncsik G. 4 (2), Jamali 5, Nagy K., Nagy L. 1, Pásztor Á. 1, Schuch, Zubai 2. Szövetségi kapitány: Talant Dujshebaev.
MONTENEGRÓ: Mijatovics, Mijuskovics (kapusok), Andelics, Borozan 7, Cavor 5, Grbovics 5, Kankaras, Lazovics, Lipovina 3, Melics 1, Milasevics, Petricsevics, Radovics, Sevaljevics 4 (1), Vujovics 2. Szövetségi kapitány: Ljubomir Obradovics.
Kiállítások: 10, ill. 4 perc.
Hétméteresek: 3/2, ill. 1/1.

Öt-hatezer néző, közte több száz magyar szurkoló előtt kezdődött meg a kontinensviadal. A mieinktől az újonc Faluvégi rögtön az első támadásunkból betalált. Védekezésben Pásztort és Bánhidit Borsos és Schuch váltotta. Mikler rögtön két védéssel kezdett, így Bodó gólja után elmondhattuk: jól indult a magyarok számára a találkozó. Betalált Zubai és Iváncsik is, hat perc múltán már 5-1-re vezettünk, Montenegró rögtön időt kért. A Nagy Lászlóék növelni tudták az előnyüket és emberelőnyben próbálkoztak a szerbek ellen már alkalmazott két beállós játékkal is, Bánhidi és Zubai révén. Negyedórát követően Talant Dujshebaev időt kért (10-6), és pályára lépett Nagy Kornél, valamint Ancsin, Gazdag és Jamali is, aki rögtön góllal mutatkozott be, de Ancsin sem jött zavarba a jobbszélső pozíciójából eleresztett lövésénél (12-8). Az ellenfél Borozan révén tartotta a lépés a magyar csapattal, emberhátrányban pedig Mikler helyett Hornyák kapott lehetőséget, és meg is tudtuk játszani a figurát, amit Iváncsik fejezett be eredményesen. Szünetben megnyugtató, négy góllal vezettünk.

Szünet után ismét Nagy László és Bodó játszott átlövőben, igaz, Nagyot hamar kiállították két percre, így Ancsin térhetett vissza. Támadásban jól teljesítettek a mieink, azonban szinte minden montenegrói akcióból is gól esett, így nem változott a két együttes közötti különbség. Védekezésben a magyar válogatott nem tudta azt a keménységet és határozottságot hozni, amit a mérkőzés elején, így nem tudtunk magabiztos előnyre szert tenni. Sőt, a délszlávok két gólra felzárkóztak. Ezt követően jobban fölpörögtek Miklerék és a labdaszerzések után hat góllal elhúztak. Az 54.percben ismét Mikler emberhátrányban ziccert hárított, így nem maradt kérdés: a magyar válogatott megnyerte első Eb-csoportmeccsét. Folytatás hétfőn Oroszország ellen.

C-csoport:
SPANYOLORSZÁG-NÉMETORSZÁG 32-29 (18-15)

Talant Dujshebaev szövetségi kapitány: – Természetesen boldog vagyok, hiszen győztünk, és az Európa-bajnokságon nagyon fontos a jó rajt. Mérkőzésről-mérkőzésre szeretnénk fejlődni, dolgozunk tovább, és van két napunk, hogy felkészüljünk Oroszország ellen.

Mikler Roland, a mezőny legjobbja: – Nagyon örülök a győzelemnek, annak pedig különösen, hogy a fiataljaink ilyen jól mutatkoztak be életük első felnőtt világversenyén. Tudtuk, hogy Montenegró nehéz ellenfél lesz, szívós csapat, amely harcolt az utolsó pillanatig, ezért is értékes a győzelem.
(MKSZ)

Tovább
hirdetés
Kapcsolódó
Hozzászólások

Továbbiak innen: Férfi EB

Közvetítések ma a TV-ben

tv közvetítések kézilabda

TV közvetítések

Kézilabda mérkőzések 02.24. szombat

Szerző 2018-02-24

Legnépszerűbb a héten

hirdetés


Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia

Átigazolási hírek

Átigazolási hírek

Jól sikerült bemutatkozás

Szerző 2018-02-22
Átigazolás

Átigazolási hírek

A zuhanyhiradó szerint

Szerző 2018-02-17

Átigazolási hírek

A Omayer marad

Szerző 2018-02-13